Tarih: 09.03.2023 01:32

“Darıca’da yaşanacak depremde can kaybı sorumluluğu iktidarın üzerinde”

Facebook Twitter Linked-in

Yerel ve genel gündeme değerlendirmelerde bulunulmak üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak, “Darıca’da yaşanacak olan bir depremde can kaybının yüzde 60 sorumluluğu iktidar partinin üzerindedir. 20 yıldır bu kenti yönetiyorlar. Tüm insanların ahı bu iktidarın alnına yapışır” dedi. 

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, meclis gündemi ve genel gündeme dair değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi. İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak ve meclis üyeleri ile partililer katıldı. Toplantısının açılış toplantısını CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş yaptı. Aktaş, “Depremin 3. gününde bile devlet yetkilileri gitmemişken, buradan sırtındaki montunu dahi göndermeye çalışan yurttaşlarımızın seferberliğini gördük. Bizler bu deprem süresince, ilimizde il başkanlığımız tarafından organize edilen çalışmalara katkı sunmak amacı ile bağışçılarımız destekleri ile Darıca’dan 2 Tır gönderdik. Aradan geçen onca zamana rağmen yaralar sarılmış değil. Darıca’ya gelen 3 bin 800 vatandaşımızın geldiğini biliyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz, yardım etmeye çalışıyoruz. Yaralarını saramayız belki ama onlarla dertleşebiliriz. Büyük İstanbul depreminde çalışma yapan bilim insanlarının çalışmalarının ciddiye alınması gerekiyor. Bu ülkeyi yöneten hükümetin boynunun borcudur. Olası deprem anından önce Darıca’da neler yapılabileceği ile ilgili, önergelerimizle defalarca gündeme taşıdık. Bölgemizde Darıca Belediyesi’nin yapmış olduğu bazı çalışmalar var. Bu çalışmalardan doğru bulduklarımızı destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Bazen öyle alakasız kararlar getiriyorlar ki önümüze, kendilerini cevval sanıyorlar” açıklamasında bulundu. 

“VERİLEN SÖZLER TUTULMADI”    

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın ardından Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak konuştu. Sarıtoprak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle genel başkanımızın adaylığını Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler, göreve geldiğimiz günden itibaren Darıca’da 20 yıldır yapılacak olan projeleri bir türlü yapmayı beceremeyen, beceriksiz bir yönetimden kaynaklanan eksik sorunları tek tek çalıştık, eksikleri dile getirdik. Her 17 Ağustos’ta 1999 depremini hatırlayarak tam 4 yıldır defalarca basın açıklamasında bulunduk. Belediye başkanına öneri verdik. Belediye başkanı da ‘buraya yapacağız, şuradaki, projemizde kesin yer alıyor’ diyerek bizi 4 yıldır oyaladı ve dediğini bir türlü yapmadı. Bir an Türkiye’de yaşamış olduğumuz felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu felaketten yetkililerin ders almasını diliyorum. 

“CAN KAYBININ SORUMLULUĞU İKTİDAR PARTİSİNİN ÜZERİNDE”

Yetkililere sesleniyorum: Bir an önce Darıca’da tam donanımlı deprem toplanma alan inşa edilmelidir. Bunu Darıca Belediyesi tek başına yapacak diye bir şey yok. Valilik, büyükşehir belediyesi, kaymakamlık ve belediye altyapısı tam donanımlı olan bir deprem toplanma alanı yapılmalı. Bir an önce Darıca’da deprem toplanma alanı yapılarak konteynerler ve çadırlar hazır hale getirilmelidir. AFAD ve Kocaeli Valiliği tarafından hazırlanan İRAP raporlarına baktım. Darıca’da toplanma alanlarında kişi başına düşen 2 buçuk metrekare standartları sağlanmıyor. Tüm binalarda bir an önce risk analizi yapılmalı. Bir an önce kentsel dönüşüm yapılmalı. Biz bunu 2020 yılında söyledik. 3 yıldır ses yok. Darıca’da yaşanacak olan bir depremde can kaybının yüzde 60 sorumluluğu iktidar partinin üzerindedir. 20 yıldır bu kenti yönetiyorlar. Tüm insanların ahı bu iktidarın alnına yapışır. 

“DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞAN PERSONELLERE 2 MAAŞ İKRAMİYE VERİLMELİ”

Darıca Belediyesi’nde 100’e yakın personelimiz deprem bölgesine gitti. Canını hiçe sayarak, tüm ailesini burada bırakarak deprem bölgesinde gece-gündüz çalışıyorlar. Bizler CHP olarak Darıca Belediyesi’nin bu personellere 2 maaş ikramiye vermelerini talep ediyoruz. Darıca’da hangi mahallede hangi sokakta bir problem olursa hemen ilgileniyoruz. Bayramoğlu’nda 740 metrekare bir parsel vardı. Bu parsel imar planlarında dini sosyal tesis olarak geçmektedir. Bu konuyu Bayramoğlu’nda yaşayan mahalle halkı bu sorunu bizlere bildirdi. Bu sorunu yetkililere ulaşarak çözüme ulaştırdık. Yine bu mecliste de bununla ilgili önerge verdik. Darıca’da yıllardır SEDAŞ ve İSU problemleri devam ediyor. Vatandaşlarımız sürekli bizlere şikayet ediyor biz de yetkililere bildiriyoruz. Şubat ve Mart ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın faturalarını ödeyemediği için 1000 TL yardım edilmesi için belediye meclisinde önerge verdik. İhtiyaç sahibi ailelere yardım edilecek, belediye başkanı kabul etti. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne giderek desteklerini alabilirler.”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —