Tarih: 19.02.2013 17:29

Darıca’da Milli Coşku

Facebook Twitter Linked-in

Darıca tarihinin ilk Milli Takım organizasyonuna ev sahipliği yaparken, İlçe’de bayram havası yaşandı. Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu’nun gayretleri ile Darıca Stadı doldu. Darıca Belediyesi, okullardan öğrencileri servislerle stada taşırken, tribünlerde ki kalabalık iki takımı şaşkına çevirdi. Milli Takım oyuncularını, ay-yıldızlı formaları ile Darıca’da gören öğrenciler, desteği biraz abartarak, İtalya Mili Takımı’nı ıslıklayıp, sahaya yabancı madde attılar. Daha Milli Marşlar okunurken, İtalya’nın Ulusal Marşını ıslıklayan öğrenciler, maç içinde de coşkuyu ve heyecanı biraz abarttı.

 

DARICA AİLESİ İŞ BAŞINDA

Müsabaka için  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Milli maçın sorunsuz geçmesi için Belediyenin tüm imkanlarını seferber ederken, Darıca Kaymakamı Osman Ateş de, Darıca tarihinin ilk Milli maçının unutulmaz olması için çaba harcadı. Mücadeleyi Darıca Ailesi tam kadro izlerken, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Türk Milli Takımı izleme komitesi ve Süper Lig Takımlarının teknik kadrosunda yer alan birçok eski Milli Futbolcu ile çok sayıda spor adamı takip etti.

 

MİLLİLER TEZAHÜRATLA COŞTU

Darıca’da Milli Takımı destekleyen spor severler, futbol da dev bir ekip olan İtalya karşısında ay-yıldızlı temsilcimizin zorlanacağı düşüncesi vardı. Ancak, Darıca’da tribünlerinde coşkulu desteği ile Milli Takım son derece etkili oynadı. İtalya takımına sahayı dar eden Türk Milli Takımı, gurbetçi yıldızı Fırat ile öne geçti. İtalyanlar kaleci hatası ile eşitliği sağlarken, özellikle ikinci yarıda Türk Milli Takımı sahanın tek hakimiydi. Bir penaltısı verilmeyen ve attığı bir golde ofsayt gerekçisi ile sayılmayan Türk Milli Takımı, İtalya’dan çok daha etkili ve üstün gözüktü. Sahaya çıkarken fizik yapıları ile Türkiye’den üstün gözüken İtalyanlar sahada ki etkili mücadele karşısında varlık gösteremedi ve Türklerin üstünlüğünü kabul eden bir görüntü sergiledi. Ancak mücadele karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

 

TÜRKİYE 1-1 İTALYA

STAT: Darıca

GOLLER: Dk. 4 F ırat, Dk.44 Fabbro

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —