Tarih: 24.08.2014 11:09

Darıca Da Urfalılardan Müthiş Gece

Facebook Twitter Linked-in

 Program öncesi kurdukları ikram sofrasında protokolün yanısıra yüzlerce insanı Urfa’nın yöresel yemekleriyle ağırlayan Şanlıurfalılar Derneği program esnasında da baklava, çiğ köfte ve Urfa fıstığıyla adeta ziyafet

 

 Sıra Gecesiyle Müzik Ziyafeti

 

Program Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Geceleri Ekibi’nin kulakların pasını silen müzik ziyafetiyle başladı.Yaklaşık bir saat boyunca müzikler eşliğinde halayların çekildiği gecede bütün protokol sahnede halaya eşlik etti.Bir tarafta halaylar çekilirken sahnenin bir köşesinde ise çiğ çöfte yoğrularak programa katılanlara ikram edildi.2’de

Darıca Belediyesi 8.Geleneksel Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda ilk kez gece düzenleyen Şanlıurfalılar Derneği , mükemmel bir organizasyona imza atarken, sıra gecesi ve yemekleriyle şölenlere damga vurdu.

 

 

KARABACAK YÖRESEL KIYAFETLERLE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Programın açılış konuşmasında kendilerine Urfa’yı tanıtma fırsatı verdiği için Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür eden Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Mustafa Turanalp, bu yıl ilk kez katıldıkları 8.Geleneksel Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda örf ,adet , gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde tanıtabilmek için çalıştıklarını ifade ederek , kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

 

Programa Urfa’nın yöresel kıyafetleriyle katılarak vatandaşları selamlayan Başkan Karabacak , yöresel kıyafetlerle halaya eşlik ederken , Urfalılar protokolün ve davetlilerin başlarına adeta dolarlar saçtılar. Başkan Karabacak yaptığı selamlama konuşmasına 8.Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivalimizde ilk defa sahne alacak Peygamberler Şehri , Urfalı hemşehrilerimiz ,hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz." sözleriyle başladı.Başkan Karabacak,“Urfa  içinde farklı medeniyetlerin katmanlaşarak Osmanlı’nın ulaştığı zirvenin adıdır. Güneydoğu'nun zengin kültürünü , tarihi değerlerini ve sosyal yaşantısını en iyi şekilde temsil eden turistik şehirdir  Şanlıurfa. Bu gece Şanlıurfadayız .Her akşam farklı bir ildeyiz örfümüzü ananemizi , yemeklerimizi , kültürümüzü dilimizi lehçemizi bu ülkenin insanları olarak birlikte darıca sahilinde paylaşıyoruz.Bu gece de Urfa dayız. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum, gecemiz hayırlı olsun.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Konuşmaların ardından protokol üyelerine dernek yönetimi tarafından değişik hediyeler takdim edilirken Başkan Karabacak’ta protokol üyelerine plaket takdim etti.Program Urfalı yerel sanatçıların söylediği türkülerle sona erdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —