Tarih: 04.09.2014 12:39

Darıca da Samsunlular şöleni

Facebook Twitter Linked-in

Sahili tıklım tıklım dolduran bölge halkı gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzikler eşliğinde gecenin tadını çıkardılar.Program öncesi protokole yemek ikramında bulunan Samsunlular Derneği ,Samsun Pidesi ve köftesiyle ziyafet verirken,yöresel sanatçıların verdiği konserle başlayan gecede açılış konuşmasını yapan Samsunlular Dernek Başkanı Yusuf Akın “Samsunlular Derneği olarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlandık. Kültürlerimizin tanıtıldığı bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak olmak üzere herkese teşekkür ediyorum, iyi eğlenceler diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Milli mücadelenin başladığı şehir

 

Selamlama konuşmasına ,” Bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun başladığı yerdir Samsun, Anadolunun, Karadeniz yoluyla denize açılan penceresidir Samsun.” Sözleriyle başlayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Samsun’un güzelliklerine vurgu yaparak “ahşap evleri ve konakları ,hanları ve köprüleriyle kültür kenti Samsun ,doğa güzellikleriyle Çarşamba ve Bafra ovaları, bu ovalara hayat veren Yeşilırmak ve Kızılırmağı ile şifa dağıtan Havza  ve  Ladik Kaplıcalarıyla ,eşsiz güzellikteki Yakakent ve Atakum kumsalları ve  uçsuz bucaksız sahilleriyle bu akşam Samsun’dayız. Samsun’un tüm güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Konuşmaların ardından dernek yönetimi tarafından geceye katılan protokol üyelerine plaket takdimi yapılırken, gece yöresel sanatçıların verdiği konserlerle devam etti. Havai fişek gösterisiyle devam eden gecede Samsunlular gecenin ilerleyen saatlerine kadar halay çekerek programın tadını çıkardı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —