Tarih: 02.11.2020 15:30

Darıca Akak Arama Kurtarma İzmir’de

Facebook Twitter Linked-in

Akademi Arama Kurtarma ekipleri İzmir Bayraklı’da yıkılan Emrah apartmanındaki arama kurtarma çalışmalarında görev aldı.

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından harekete geçen Darıca’da kurulu Akademi Arama Kurtarma (AKAK) ekipleri aynı gün deprem bölgesine ulaştı ve AFAD’la koordineli olarak yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.
Akademi Arama Kurtarma (AKAK) tarafından yapılan basın açıklamasında, arama kurtarma ekiplerinin İzmir’deki depremi haber alır almaz acil olarak harekete geçtiği belirtilerek, İzmir’de yapılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verildi.
AKAK basın açıklaması şöyle:
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan AKAK (Akademi Arama Kurtarma) arama kurtarma ekibimiz, İzmir’de gerçekleşen depremin haberini saat 15.10’da alıp ivedilikle ekibi toplayarak deprem bölgesine ulaşmak için hazırlıklarına başlamıştır. Kocaeli AFAD ve İzmir AFAD’la koordineli bir şekilde iletişime geçen ekibimiz saat 16.30 civarında Kocaeli Darıca ilçesinden hareket edip saat 21.30 civarında İzmir’e ulaşmıştır.
BAYRAKLI’DAKİ EMRAH APARTMANINDA GÖREV ALDILAR
İzmir İl Afet Durum Merkezi’ndeki (İzmir AFAD) kayıtlarını gerçekleştirdikten sonra, ekiplerimizin AFAD tarafından birlik müdürlüğüne sevki gerçekleşmiştir. Ekibimizin buradan 31 Ekim Cumartesi gecesi saat 01.00’da İzmir Bayraklı ilçesi Emrah apartmanına görevlendirmesi gerçekleştirilmiş, saat 01.30 itibariyle çalışmalara başlamıştır.
Kriz merkezinde bulunan AFAD Müdürlüğü ile temas kurarak binadaki vatandaşların sayısı alınmış, binanın yıkılma şekli, çıkışları, merdiven boşlukları vb. alanların tespiti de değerlendirilerek 31 Ekim Cumartesi sabahı 12 kişilik ekiple çalışmaya başlamıştır. Çalışmalarımızda 1 erkek vatandaşın cenazesine ulaşılmıştır. Alanda çalışmalarını sürdüren ekibimiz ikinci vardiyada çalışmalarını devam ettirerek 31 Ekim akşam saatlerinde bir bayan ve bir erkek olmak üzere iki cenazeye daha ulaşmıştır.
EKİPLER DARICA’YA DÖNDÜ
Arama kurtarma ekibimiz, 1 Kasım Pazar günü alanda sayısı artan AFAD ekiplerinin çalışma alanlarını kısıtlamamak için, kriz yönetimiyle iletişim kurarak, çıkış yapma talebinde bulunmuştur. Saat 11.00’da AFAD birlik müdürlüğünden çıkışını gerçekleştirerek, Kocaeli’ye dönmüştür.
Darıca, Gebze, Çayırova ve Dilovası ilçelerimizin yükselen bir değeri olan arama kurtarma ekibimiz, Kocaeli AFAD, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), Kentsel Arama Kurtarma Destek çözüm ortağıdır. Ekibimiz daha önce Van-Erciş depremi, Kartal bina göçüğü, son olarak da İzmir depreminde aktif olarak görev almıştır.
“Siz de bir can kurtarabilirsiniz” sloganıyla yola çıkan ekibimiz, desteklerinizle bölgemizin bir değeri olarak afetzedelere hizmet vermeye devam edecektir.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —