Tarih: 01.04.2017 11:34

Darbecilerin son yazışmaları ortaya çıktı: Grubu kapatıyorum!

Facebook Twitter Linked-in

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili iddianamede, WhatsApp grubundan haberleşen darbecilerin, toplanan kitleler ve askeri kuvvetlere karşı duran polislere silah ve tanklarla sert şekilde müdahale edileceği, toplanan kalabalığın ateşle dağıtılacağı yönünde talimatlar verdiği belirtildi. Darbenin başarısız olduğu anlaşılınca son olarak WhatsApp grubunun yöneticisi "Grubu kapatıyorum, mesajları silin." mesajını atmış. Ancak bu mesajdan sonra darbeciler son kez toplanıp yeniden saldırma kararı almışlar.

"ALINMASI GEREKENLERİ DERHAL ALIN"

İddianameye göre, darbeciler tarafından "Yurtta Sulh" isimli WhatsApp grubundan, saat 21.26'da, "E-5 ve TEM'den İstanbul dışına çıkan trafik serbest bırakılacak, İstanbul içine giren trafik engellenecek ve geri çevrilecek" emri verildi. Bu emirden 2 dakika sonra aynı gruptan, "Alınması gerekenlerin derhal alınması" şeklinde talimat geldi.

"AKOM KONTROL ALTINA ALINDI"

Darbe gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezini (AKOM) işgal eden darbeci askerlerin bu eylemi sonrasında, saat 21.56'da yine "Yurtta Sulh" isimli WhatsApp grubundan "AKOM kontrol altına alındı" bilgisi paylaşıldı.

Girişim yaşandığında 1. Ordu Komutanı olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sabaha karşı Genelkurmay Başkanlığına vekaleten getirilen Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da darbecilerin hedefinde yer aldı. FETÖ üyesi askerler, "Yurtta Sulh" isimli WhatsApp grubunda, saat 22.05 itibarıyla "1. Ordu komutanı su¨rekli Kuleli Komutanını arıyor, 1. Ordu Komutanı hemen alınmalı" talimatını verdi.

"EMNİYET MÜDÜRÜ İVEDİ TUTUKLANMASI GEREKİYOR"

Teşebbüsün gerçekleştiği gece, FETÖ mensuplarını darbe girişiminden dönmeye çağıran İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ilgili de "Yurtta Sulh" isimli WhatsApp grubundan saat 22.32'de, "İstanbul Emniyet Müdürü Boğaz Köprüsü'ne geliyor, ivedi tutuklanması gerekiyor" emri geldi.

Aynı WhatsApp grubunda, saat 22.54'te, "AKP İl Teşkilatı yolda, geçirmeyin, ateş serbest", saat 23.44'te ise "İstanbul Moda Deniz Klübüne Müdahale lazım, generaller var, derdest edilecek" talimatı verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —