Tarih: 06.03.2023 23:44

DANİMARKA İŞÇİ ALIMI

Facebook Twitter Linked-in

Bu kapsamda yapılan haberlere göre Danimarka’dan işçi alımı yapılacağı açılandı. Haberlere de konu oldu.. Ülkemizde yaşanan büyük ekonomik sıkıntılardan dolayı birçok kişinin yurt dışı ilanlarına baktığını görüyoruz. Bu haberin gelmesi hepimizin içini ferahlatmış bulunmakta.

     Danimarka dünyanın en mutlu ülkeleri arasında yer almıştır. Mutlu olmalarının sebebi ekonomik özgürlük ve iş imkanlarının fazla olması. Danimarka’nın halkı zengin, mutlu ve işsizlik oranı düşük. Bu gerekçeler bile Danimarka da iş bulma isteğinizi artıracak. Yılda iki kez alım yapılacağı haberini de vermiş olalım. Çalışma düzeninde hiyerarşik bir düzen de bulunmamaktadır. Hayatınızın refah bir şekilde geçmesini istiyorsanız yurt dışı tercihi yapabilirsiniz. 

HANGİ MESLEKLER İÇİN ALIM YAPILIYOR

     Yurt dışı çalışma hayali olanlar hangi meslek için alım olacağını da merak etmekteler. Danimarka’da yapılacak olan işçi alımı için gerekli olan meslekler şunlardır ; Tasarımcı, Şehir Plancısı, Arazi Müfettişi, Çevre Teknisyeni, Satış Müdürü Genel Müdürü, Hukuk Görevlisi, Kütüphaneci, Psikolog, Makine Mühendisi, İnşaat Müdürü, İnşaat Mühendisi, Çevre Mühendisi, Bölüm Başkanı, doktor… 

     En fazla iş olacağı olan bölümler mühendislik, eğitim, tıp ve sağlık sektörüdür. Eğer bu mesleklerden birine sahip iseniz yurt dışı fırsatını değerlendirin. Özellikle de Danimarka gibi maddi yönden zengin olan ülkede çalışın.  Sadece meslek sahibi olmak değil kendinizi de farklı bölümlerde de geliştiriniz. Sizin yararınıza olacaktır. 

DANİMARKA İŞÇİ ALIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR

     Danimarka işçi alımı başvurusu nasıl yapıldığı merak konusu. Her iş başvurusunda olduğu gibi Danimarka iş başvurusu da internet üzerinden yapılmaktadır. Başvuruda bulunmak için öncelikle CV hazırlamanız gerekmektedir. Hangi okulda okuduğunuz , ne gibi yetenekleriniz var ve yabancı dil bilip bilmediğinizi de ekleyiniz . Detaylı bir şekilde hazırlamanız yararınıza olacaktır. Yabancı dil bilmek zorundasınız. “Kariyer.net” üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Unutmayınız ki CV ye göre işe alınacaksınız. Kapsamlı ve eksiksiz bir şekilde hepsini tamamlamalısınız. 

DANİMARKA’YA NASIL GİDİLİR

       Öncelikle iş planınızı yapın. Gerçekten bu işi yapabilecek durumda mısınız ona karar verin. Gerekli belgeleri hazırlayınız. Türk vatandaşların Danimarka’ya gidebilmesi için öncelikle vizesi olması gerekiyor. Danimarka seyahatinden önce çalışma izni de çıkarmaları gerekmekte. Başvuru sahibinin iş süresi üç aydan fazla sürecekse oturum izni çıkarması gerekiyor. Bunun için konsolosluktan izin gerekiyor . Normal işlem süresi bir aydır.

DANİMARKA ÇALIŞMA VİZESİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELERDİR 

     Danimarka’da çalışmak istiyorsanız belgeleri gereksiz bir şekilde toplamanız gerekiyor. Götürmeniz gereken belgeler şu şekildedir ; 

GİRİŞİMCİ OLARAK DANİMARKA’DA NE İŞ YAPILIR

     Girişimci olarak iş yapmak istiyorsanız Danimarka tam size göre bir yer. Gelişim endeksinde tüm dünya ülkeleri arasında 6.sırada yer almaktadır. Ülkeyi geliştirmek için yenilikçi projelere ev sahipliği yapmaktalar. Böylelikle insanları girişime teşvik ediyorlar. Girişimcilik kültürü yeni de olsa Danimarka da gelişme göstermektedir. İşsizlik oranının az ve insanlarının mutlu olduğu bir ülkede girişimci insanların olması kaçınılmazdır. Danimarka’da girişimci olarak iş yapabileceğiniz alanlar şu şekildedir; denizcilik, gıda ve teknolojik bölümlerdir. Genç nesiller daha fazla bu bölümlere yönelmektedir. 

DANİMARKA EVLİLİK VİZESİ ŞARTLARI NELERDİR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —