Tarih: 17.09.2012 17:22

Cüneyt Arkın'dan hayranlarına kahkaha tufanı!

Facebook Twitter Linked-in

Oğlu Kaan ile birlikte, Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlenen Okçuluk şenliklerine Onur konuğu olarak katılan ünlü aktör Cüneyt Arkın, gençlere milli bilinç nasihati verdi. Gençlerin giyim kuşamıyla batıya özendiğini söyleyen Arkın, “Şimdi niye gençler böyle hayret ediyorlar. Bir zamanlar, hatırlarsınız, gençlerimizin pantolonları hafif yırtık, enteresan gömlekleri, tuhaf kolyeleri, ilginç saç kesimleri, bilezikleri vardı. Soruyorum niye? Çünkü biz gençlerimize tarih bilincimizi aşılayamadık. Bakın sevgili kardeşlerim, vatandaşlarım. 3 kıta 5 denize hükmetmişiz biz. Biz büyük, muhteşem bir milletiz. Hiçbir milletin medeniyeti bizim kadar büyük değil. Tarihi muhteşem değil. Kültürü çok çok geniş, anlatılmayacak kadar büyük değerlerle dolu değil. Biz bunlara sahibiz ey Türk milleti, ey Türk gençliği. Amerikalı sana özensin. Sen ona değil” dedi.

 

 

Arkın, başından geçen olayları anlatırken de izleyicileri kahkahaya boğdu. Ünlü sanatçı, küçük bir çocukla olan diyaloğundan bahsederek, “7-8 yaşlarında çok güzel, cici bir çocuk geldi. Biraz konuştuk. Ayrılırken dedi ki; ‘Cüneyt abi. Sana bir şey söyleyebilir miyim? Sen bir zamanlar harika Kara Murat’tın. Şimdi olmuşsun Ak Murat” dedi.

 

 

Genç bir kızın kendisinden imzalı fotoğraf isteyişini de anlatan Arkın, “Bir hafta kadar önce, bir yerde hanımla çay içiyoruz. Bir genç kız geldi. Hülya Avşar’ın gençliği gibi. Bir de mini etek modası var ya; Vay vay. ‘Cüneyt bey. Bir resim veriri misiniz?’ dedi. En güzel resmimi çıkardım. En yakışıklı, en kıyak fotoğrafımı çıkardım. ‘Yavrum adınız neydi?’ diye sordum. ‘Ben resmi kendime istemiyorum. Nineme istiyorum. Nineme’ dedi. Yaşlandık biz artık. Şimdi atları görünce kanım kaynıyor. İşte şimdi Kaymakamımız, bu tür hizmetlerle çok büyük bir işi başarıyor. Gençlerimizi uyarıyor. Gençlerimize nasıl ata binilir, at üzerinde nasıl ok atılır. Onu öğretiyor. Bu benim gençlerimin kanında olan, ecdatlarından gelen, o değerleri, o yiğitliği, o savaşçılığı kışkırtıyor, kamçılıyor. Gençler kendilerini iyi hissediyorlar. Biz bunu yapmalıyız. Gençlerimize ne olduğumuzu, nasıl bir millet olduğumuzu anlatmalıyız” diye konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —