Tarih: 29.10.2015 12:54

Cumhuriyetin 92. Yılı Gebze’de kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Gebze’deki cumhuriyet kutlamalarının bu yıl adresi Kent Meydanı oldu. Kent Meydanı’ndaki 29 Ekim kutlamalarına  Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı, Garnizon Komutanı Yarbay Mustafa Bulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Cumhuriyet Başsavcı Vekili  Mesut Cihangir, GTÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Gebze İlçe Emniyet Müdür Adem Gider, TBMM’de grubu bulunan siyasi parti İlçe başkanları, resmi kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve Gebzeli vatandaşlar katıldı. Bir gün öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeline  Çelenk sunulması ile başlayan92. Yıl dönümü kutlamaları dün sabah Gebze Kaymakamlığında tebrikat töreni ile devam etti. Sonrasında Kent Meydanı’nda devam eden tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

FOTO GALERİ-92.YIL KUTLAMA

 

BATAKLIĞA BATMAYACAĞIZ

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan gerçekleştirdi. Arslan konuşmasında,“ Sıkıntılı günlerden geçtiğimiz şu günlerde asırlarca kardeşçe yaşamış ülkemiz insanının basiret ve sağ duyusu ile bu sıkıntıları aşacağımız umudundayım. Şanlı tarihimiz boyunca çağdaş bir toplum olma yolunda bize düşman olmuş odaklar, emellerine ulaşmak için çalışmaktadır. Bugün istiklal ve cumhuriyetimize kast edenler iyi bilmelidirler ki, aziz milletimiz geçmişinde bu boş düşünce ve çaba içinde olanları nasıl hüsrana uğrattıysa artan kararlılığı, azmi ve inancı sayesinde bugünkü düşmanlarını da nitelik ve niceliğine bakmadan aynı akıbete uğratacaktır. Cumhuriyetimizin 92 yıllık kazanımı ile orta doğunun düştüğü bataklığa batmayacağız. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz vatanımız ve Türk Milleti için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi bugün rahmet ve minnetle anar bayramınızı kutlarım.” ifadelerini kullandı.

GEBZE COŞKULU

Devam eden törende “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiiri Gebze İnönü Ortaokulu Öğrencisi Nisa Sönmez okurken, “29 Ekim”  adlı şiiri Gebze Anibal Anadolu Lisesi Öğrencisi Hanife Aleyna Okuyucu okudu. İnönü Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Ardından ilçe düzeyinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediye taktim edildi. Gebze’ de bulunan okulların döviz, bayrak ve flamaları ile geçit törenin yapılmasının ardından törenler tamamlandı. Gebzeli vatandaşlar program boyunca ilgi ve coşku ile programa eşlik ettiler. Lale KALAYCIOĞLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —