Tarih: 19.08.2015 13:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de  9. muhtarlar buluşmasında açıklamalarda bulunuyor.

"MUHTARLARIN TEHDİT EDİLDİĞİNİ BİLİYORUM"
"Demokrasi, işkence, insan hakları ihlalleri yaşadığımızı unutmayalım. Bugünkü toplantı nedeniyle muhtarların tehdit edildiğini biliyorum. Bu yüzden gelemeyenleri de biliyorum. Muhtar memur mu? Muhtar seçilmiş kişidir. Elinde silah olan ne yapıyor."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"O YOKLUK GÜNLERİNİ BERABER YAŞADIK"
"Bugün Doğu ve Güneydoğu ağırlıklı muhtarlar bulunuyor. Sizlerin birçoğu 1970'li ve 90'lı yılları hatırlarsınız. O yokluk günlerini beraber yaşadık. O yılları asla unutmamalıyız.

Hayal bile edilemeyecek hizmetleri aldığımızı unutmamalıyız. 26 havalimanımız vardı. Şimdi 56 tane. Biz dertli olduğumuz için bunu başardık.

15 yıl önce Iğdır'a, Hakkari'ye, Kars'a, Muş'a, Ağrı'ya havalimanı açılacak deseniz kim inanırdı?

"BATI DURURKEN DOĞU'YA NE GEREK VAR DEMEDİK"
Batı dururken Doğu'ya ne gerek var demedik. Biz tek vatan dedik. Biz bu milleti seviyoruz. Bu ülke topraklarını seviyoruz. Ama sevmeyenlerin de olmadığını görüyoruz.

Demokrasi, işkence, insan hakları ihlalleri yaşadığımızı unutmayalım. Bugünkü toplantı nedeniyle muhtarların tehdit edildiğini biliyorum. Bu yüzden gelemeyenleri de biliyorum.

Muhtar memur mu? Muhtar seçilmiş kişidir. Elinde silah olan ne yapıyor. Yat, yat, kalk, kalk.

OHAL'İ İLK AYDA KALDIRDIK
Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını ret ettik. OHAL'i ilk ayda kaldırdık. Televizyon dediler 24 saat yayın. kendi dilimizde propaganda, üniversitede enstitüler kuruldu mu? Al ve üst yapı yatırımı yapıldı mı?

Hala bu fidanlarımızın şehit edilmesinin sebebi nedir? Her şey yapıldığı halde bunlar ne istiyor? Bunlar ülkemizi bölmek istiyorlar.

Güçlü bir ekonomiyi hazmedemiyorlar. Köklü reformları hayata geçirdik. 81 ilin tamamında üniversitemiz var mı? Daha önce böyle bir şey var mıydı?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —