Tarih: 26.02.2016 15:32

Cumhurbaşkanı: Faizler Yüksek, Katılım Finans Sistemi Daha İyi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vakıf Katılım Bankası açılışında konuşuyor. Erdoğan mevcut faiz sisteminin sıkıntılı olduğunu, Türkiye için daha iyi olduğunu katılım finans sisteminin daha iyi fırsatlar sunduğunu söyledi. Erdoğan faizlerinde yüksek olduğunu belirtti.

İŞTE O KONUŞMA

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Vakıf Katılım'ın tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye'nin finans sektöründe yeni bir pencere açılmasını sağlayan herkesi gönülden tebrik ediyorum.
Özellikle Güneydoğu olmak üzere terörle mücadelede ebediyete ziyat eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu mücadelenin neticelenmesini diliyorum.
Geçtiğimiz yıl öncülüğünü yaptığımız G20 zirvesinde bu yatırım politikalarımızı herkesle paylaştık ve çok taktir gördük.

KATILIM BANKALARI ÖNEMLİ

Katılım bankalarına her zaman destek verdik ve önümüzdeki dönemde de hep vereceğiz.
Katılım finans sisteminin genel bankacılık toplamının içerisinde yüzde 5 olması tabi ki üzücü bir durum. Biz bunu yüzde 25'lere çıkarma gayretine gireceğiz.
Şu anda bir adım atıldı. Henüz olmuş değil. Temennim odur ki; Vakıf Katılım tüm Vakıfbank imkanlarını almak üzere Vakıf Katılım kendi sermayesiyle devam eder. Vakıf Katılım'ın büyük gücü var. Vakıfbank'ın yüzde 58'i. Bu yüzde 58'in Vakıf Katılım'a gelmesi lazım.
Katılım sektöründe nereye ulaşacağını düşünün; 1 numara! Yönetim Kurulu Başkanımızın da ifade ettiği gibi 18 yıl dedi aklımda kaldığı kadarıyla 20 yıllık hayalin ürünüdür. Katılım, finans yönetiminde çok iyi yol katedeceğimize inanıyorum.
Bu kurumlarda ben banka ifadesini doğru bulmuyorum. Kavramları birbirinden ayırmak lazım. Banka nedir, katılım nedir bunları ayıracağız. Mevcut bankacılık sistemleri ve onun yöntemleri akla geliyor. Burada farklı bir modelden söz ediyoruz.

FAİZİ ELEŞTİRDİ

Faiz sistemi adil değildir, acımasızdır.
Böyle bir fazile Türkiye'nin yatırımcısı rekabete açılabilir mi? Eğer bir sıçrayacaksak, önce burada, sömürgeciliğin en önemli faizi ahlaklı bir şekilde kullanmamız lazım. Şu anda burada birçok dostlar var. Dost acı söyler, gerçeği söyler.
Devlet bankalarının merkezlerini İstanbul'a taşıyacağız. Özel sektör orada yapılanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —