Tarih: 29.05.2018 14:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''İstanbul'' mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye genelinde hedefimize ulaşabilmenin yolu önce İstanbul'u veya İstanbul'da başarıyı yakalamaktan geçiyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin aday tanıtım programında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye genelinde hedefimize ulaşabilmenin yolu önce İstanbul'u veya İstanbul'da başarıyı yakalamaktan geçiyor. 6 Mayıs'ta yine İstanbul'da 'Erdem, irade ve cesaret ile Türkiye şahlanıyor' diyerek seçim manifestomuzu açıkladık. Ardından 24 Mayıs'ta seçim beyannamemizi Ankara'da milletimizle paylaştık. İstanbul vakit birlik vakti demek için gece gündüz çalışıyor muyuz? Hanımlar seçim gününe kadar vakit İstanbul vakti diyerek var gücümüzle çalışıyor muyuz?

''BU ŞEHRE NAMAHREM ELİ UZANMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ''

Rabbimizin ve ecdadımızın huzurunda, İstanbul'a ve tüm milletimize söz veriyoruz; Fatih'in askerleri ve manevi rehberleriyle fethettiği bu şehre namahrem eli uzanmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu mübarek beldenin üzerinde dalga dalga yayılan ezanların dinmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu aziz şehri ve bu güzel ülkeyi örselemek için fırsat kollayanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakacağız. İstanbul'un her bir tepesinde, her bir mabedinde her bir hanesinde yanan o fetih ışığını söndürmek isteyenlere meydanı ve meydanları asla bırakmayacağız. İstanbul'un boynunu bükük koymayacağız. milletimizin birliğini, beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Ülkemizin bütünlüğünü canımız pahasına koruyacağız. Devletimizin bekası uğurunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.

''MİLLİ OLMAK, MİLLİ GELİRİ ARTIRMAK DEMEKTİR''

Milli gelirimizi 3,5 kat artırdığımızda enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdüğümüzde Türkiyemizin hem kalkınmasına hem özgürleşmesine hizmet etmiş olduk. Yerli ve milli siyaset işte tam da budur. Ama bunu kavramayanlar oldu. Milli olmak milli geliri artırmak demektir. Milli olmak faize giden parayı yatırımlar ve sosyal yardımlar yoluyla millete aktarmak demektir. Yeni bir düzen inşa etmek zahmetlidir eski düzenden beslenenler değişime düşman olurlar. Biz muhalefet gibi iki yüzlü davranmadık davranamayız. Gençler kardeşlerim seçim beyannamemizde İstanbul'a verdiğimiz çok söz var.

''YAPAMAZSIN SENİN HAVSALAN BUNU ALMAZ''

Ana muhalefetin adayı ona kalsa devasa bir havalimanını istemez. Hiçbir şey istemiyorlar ki Kanal İstanbul? Hayır. Tutturmuş bir şey 3. köprüyü Erdoğan yaptıysa ben de 4. köprüyü yaparım. Yapamazsın senin havsalan bunu almaz. Biz denizin altından Marmaray'ı geçirdik Avrasya Tüneli'ni geçirdik haberin var mı?

''SAYIN İNCE SANA BİR NASİHATTA BULUNAYIM...''

Sayın İnce sana bir nasihatta bulunayım Atatürk Havalimanı boşalınca da burayı İstanbul'a yakışır millet bahçesi haline getireceğim. Sen buna da karşı çıkarsın ama milletim sana zaten sandıkta gereğini gösterecek. Geçen aksam Yenikapı'ya iftara geliyorum deniz kenarında vatandaş iftar sofralarını kurmuş. Ben şoförüme dedim ki burada bir dur. İndim vatandaşlarımızın yanına geçtim. Vatandaşlarımızla sohbete başladık. Resimler vesaire güzel buluşmalar oldu. Bazıları sorunlarını anlattı. Bir gerçeği anlatıyor. Bizim millet bahçelerine ne kadar ihtiyacımız var.

''CEZAEVİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA PENSİLVANYA'YA DEĞİL HALKIMIZA GİTTİK''

Ben AK Parti'yi Pensilvanya ile görüşerek adımını atmışız. Dün söyledim dedim ki bak buradan sesleniyorum dedim aslında muhatap alınacak kalitede birisi değil Pensilvanya'dan bunun görüşmesini yaparak AK Parti'yi kurma çalışmasını başlattığımı ispat etmekle sen mükellefsin. Eğer ispat edemezsen namertsin dedim dün Akhisar'da. Benim hayatımda belediye başkanlığım döneminde Altunizade'de bulunurlardı o zaman 2 veya 3 kere kendisiyle görüşmem olmuştur. Ben kim ki gideceğim ona soracağım? Cezaevinden çıktıktan sonra biz Pensilvanya'ya değil halkımıza gittik.''

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —