Tarih: 04.08.2018 13:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı !

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi öncesinde halka hitap etti.

Erdoğan, "Bugün partimizin Genel Merkez Kadın Kollarının olağan kongresini yapıyoruz. Ayın 18'inde de inşallah bu defa Genel Merkezin olağan kongresini yapacağız. Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlık sistemiyle beraber artık Türkiye çıta yükseltti. Bundan sonraki süreci yine sizinle beraber yapacağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

"Şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitabının ardından Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde partililere seslendi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Milletimiz müsterih olsun, şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun, işte bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık. Er ya da geç ama mutlaka katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek sorduk ve sormaya devam edeceğiz. Teröristleri kutsayanlar, terör örgütüne payandalık yapanlar devletimizin pençesinden asla kurtulamayacak" şeklinde konuştu.

Devletimizin pençesinden kurtulamayacaklar

Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

Katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesabını soracağız. Parlamentoya girsin diye teröristlere destek verenler de bunun hesabını verecek. Teröristleri kutsayanlar, terör örgütüne payandalık yapanlar devletimizin pençesinden asla kurtulamayacak.

"Diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok"

Siyasette kadınlarımıza verdiğimiz önemin en son örneği 24 Haziran seçim sonuçlarıdır. Şu an da mecliste AK Parti sıralarında 53 kadın milletvekilimiz bulunuyor. Diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok.

ABD'ye misilleme: Mal varlıklarını donduracağız

6 kez Amerika'ya girip çıkan Halk Bankamızın Genel Müdür Muavinini tutuklamak suretiyle kalkıp da bizimle bir takasa girme. Amerika'nın özellikle son İzmir'deki papaz Brunson olayıyla alakalı attığı adım bir stratejik ortağa yakışmayacak bir adımdır. ABD bu adımla birlikte aslında Türkiye'ye karşı ciddi bir saygısızlık yapmıştır. Hukuk devletinin gereğini yaptık. Halkbank'a bedel ödetme gayreti kimsenin haddi değil. ABD'deki malvarlıklarına el koyuyoruz mantığı mantık değildir.

Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika'nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız, varsa. Benim kalkıp İçişleri Bakanımı, Adalet Bakanımı, Brunson ile ilgili olarak, 'onu yakından takip etti, ona şöyle yaptılar, böyle yaptılar' demek suretiyle Amerika'daki mal varlıklarına el koyuyoruz mantığı, mantık değildir.

Tehdit diliyle ve saçma sapan yaptırım kararlarıyla Türkiye'ye geri adım attıracaklarını sananlar bu ülkeyi de bu milleti de hiç tanımamış.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —