Tarih: 29.09.2022 22:06

Çöpçü Maaşları ne Kadar?

Facebook Twitter Linked-in

Örneğin, kamuda görev alan temizlik işçileri, asgari ücretin çok dah üstüne kadar çıkabiliyor. Buna karşın özel sektörde yer alan işçiler ise asgari ücrete tekabül eden maaşlar alabilir. 

Temizlik işçileri her iki sektörde de çalışabilme hakkına sahiptir. Ülkemizde çok sayıda temizlik işçisi kamuda görev yaparken, özel sektörü de tercih eden işçiler bulunmaktadır. Temizlik işçileri görevlerini yürütürken çöp kamyonu yardımı ile çalışabilirler. Özellikle sokak temizliğinden ve umumi çöp kovalarının temizliğinden sorumlu olan işçiler, çöp kamyonu kullanırlar. 

Kamuda veya özel sektörde açılan temizlik işçisi ilamlarına başvurmak için bazı genel şartlar gerekmektedir. İşte, temizlik işçisi olabilmenin genel şartları:

Bu genel şartları taşıyan kişiler, yaşadıkları yerlerde açılan hem kamu hem de özel sektör temizlik işi ilanlarına başvuru yapabilirler. Maaş olanakları ise, başvuru yapılan kurum ve kuruluşlara göre değişmektedir. Kamu bünyesinde çalışan işçilere verilen maaşlar her zaman daha yüksek bulunduğu için, temizlik işçileri, devlet kurumlarında çalışmayı daha çok ister. Ancak bunun yanında belediyelerinde işçilerine vermiş olduğu maaşlar yüksektir hatta bu maaş tutarları yöreden yöreye de değişmektedir. Başvuru yapılırken bu özellikler de dikkate alınmalıdır. 

İşe başvuru yapılırken dikkate alınması gereken bir başka hususta hizmetin verildiği bölgeye bağlı olarak yılda bazı tarih ve dönemler için geçerli olmak üzere, ikramiye ve prim gibi ödemelerin yapılabilme ihtimalidir. Yorucu bir iş olan temizlik işçiliği maaş olanaklarına göre tercih edilmektedir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —