Tarih: 09.04.2015 15:15

Çöp tesisi kuruluyor!

Facebook Twitter Linked-in

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kocaeli katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi için yer tahsisi onaylandı.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocaeli’de inşa edilmesi planlanan katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi için ormanlık alandan yer verilmesi maksadıyla gerekli imzayı attı.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi yapılması gayesiyle ormanlık alandan yer tahsis edilmesi için istenen izne Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından olumlu yanıt verildi. Dilovası İlçesi Çerkeşli Köyü’nde orman arazisi statüsünde yer alan 1.518.891 m2 arazi için izin verdiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu araziye kamu yararı olduğu için sadece katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi yapılması şartıyla müsaade verildiğini, bu maksadın  dışında herhangi bir tesis yapılamayacağını söyledi.
 
Gerek orman kanunu gerekse de mevzuatlar çerçevesinde belediyelere bu konuda destek verdiklerini söyleyen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisleri ile şehirlerin vahşi depolamadan modern depolama sistemine geçtiğini ve geçmişte çöp dağlarının oluştuğu şehirlerin günümüzde tertemiz görüntüye kavuştuğunu belirtti.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —