Tarih: 02.11.2011 15:19

ÇÖMÜ binaların rötgenini çekiyor

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yapı Malzemeleri Laboratuvarı, binaların adeta röntgenini çekerek yapıların depreme dayanıklı olup olmadığını belirliyor.

 

 

 

Laboratuvar ile ilgili açıklamalarda bulunan birimin sorumluları öğretim görevlileri Ferruh Atınsoy ve Şebnem Karahan, laboratuvardan okulda eğitim gören öğrencilerin dışında inşaat malzeme sektörü, yapı denetim kuruluşları, kamu kuruluşları, bağımsız kuruluşların da aydalanabildiğini belirterek, "Laboratuvarımızda üniversitemizin ilgili birimlerinin, öğrencilerinin eğitim öğretim hizmetlerine yönelik uygulamalı dersleri yapılırken, yapı malzemeleri üzerinde bilimsel araştırma deneyleri ve inşaatsektöründen gelen taleplere göre standart deney normlarına uygun deneyler de gerçekleştiriliyor.

 

 

 

Bu bağlamda birimimiz kalite artırma ve araştırmaya yönelik çalışmaların ihtiyaç duyulduğu alanlarda inşaat malzeme sektörü, yapı denetim kuruluşları, kamu kuruluşları, bağımsız kuruluşlara hizmet veriyor. Laboratuvarımız 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun gereğince, TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre kurulmuş, Bayındırlık ve İskan Bakanlığının 21.11.2006 tarih-140 no'lu izin belgesine sahip"

dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —