Çok Para Etti, Kapışıldı, Sahtesi Piyasada

Çok Para Etti, Kapışıldı, Sahtesi Piyasada

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, otun doğranmış şekillerini piyasaya beyaz çay diye sürmeye çalışanların olduğunu söyledi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, kurutulmuş otu beyaz çay diye piyasaya sürmeye çalışanların bulunduğunu belirterek, "Beyaz çay yerine ot satın almayın" dedi. Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında üretimine başlanan beyaz çayda ilk yıl 400 kilogram, 2015 yılında 350 kilogram üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

"ÖZEL SEKTÖRDE BEYAZ ÇAY KALMADI ÇAYKUR'DA VAR"

Özel sektörün elinde beyaz çayın kalmadığını, ÇAYKUR'da ise az miktarda bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Maalesef yüksek miktarda talepler karşılanamıyor. ÇAYKUR 20 gramlık kutular halinde satışını sürdürüyor. Talep fazla olduğu için 2016 yılında biraz daha özverili çalışarak miktarı artırmak zorundayız" diye konuştu.

YURT DIŞINDAN GELEN CİDDİ TALEBİ KARŞILAYAMIYORUZ

Yurt dışından gelen ciddi tekliflerin ürün azlığı nedeniyle karşılanamadığını vurgulayan Erdoğan, "Özellikle Fransa'dan ciddi talepler var. Amerika'dan da yıl başında 100 kilogram beyaz çay talebi oldu ve karşılanamadı. Önümüzdeki sezon üretilecek çaydan karşılamayı teklif ettik. Beyaz çayın ilacı destekleyici görev yapması, içerisindeki etken maddenin bazı hastalıkların tedavisinde etkili olması talep yığılmasına neden oldu. Ürün geliştirme çalışmasını gerçekleştirirsek gelecek yıl bu talebi karşılayabilecek durumdayız" değerlendirmesinde bulundu.

"PİYASAYA SAHTE ÜRÜN SÜRDÜLER"

Talebin karşılanamamasının aldatıcı ürünlerin piyasada yer bulmasına neden olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

Beyaz çay yerine ot satın almayın"Piyasada bazı ürünleri, doğranmış 2,5 yaprak çayı Türk beyaz çayı diye piyasaya sürmeye çalışanlar var. Daha düşük ve farklı fiyattan satılmaya çalışılıyor. Taklitlerine itibar edilmemesi ve iyice irdelenerek alınması gerekiyor. Özellikle ÇAYKUR'un hazırladığı tanıtımların internet ortamında izlenerek beyaz çayın alınmasını tavsiye ediyoruz. Otun doğranmış şekillerini piyasaya beyaz çay diye sürmeye çalışanların olduğunu biliyoruz. Sallama çayların, beyaz çay diye piyasaya sürülmeye çalışıldığını, bazı aktarlarda yeşil çayın doğranmış şeklinin beyaz çay diye piyasaya sürüldüğünü görüyoruz. Bunlara kanmamak gerekiyor. Tüketicilerin güvendikleri markalardan ürün almalarını tevsiye ediyoruz."

"GELECEK YIL LOGOLU SATILACAK"

Ürünün çok az miktarda üretildiğine ve piyasada çok fazla talebinin bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Gelecek yıl, Bakanlık nezdinde ve çay üreticilerinin yapacağı çalışma ile tescilli ve logolu şekilde Türk beyaz çayının satılması noktasında daha güvenli bir ortam oluşacaktır.

Erdoğan, 2 yıllık bir çalışmanın ardından tam organik doğal çayı piyasaya süreceklerini bildirdi.

"ÇİN BEYAZ ÇAYI İLE KARIŞTIRMAYIN"

Erdoğan, Türk beyaz çayı ile Çin'de üretilen beyaz çay arasında çok fark olduğunu kaydederek, "Çin'de doğranmış yapraklar beyaz çay diye piyasaya sunulmuş. Çin çayı da Türk beyaz çayı diye satılmaya çalışılıyor. Buna da dikkat edilmesi gerekiyor. Tüketici aldanmamalı" dedi.



Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.