Tarih: 07.09.2012 11:41

Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı sona erdi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Coğrafi Bilgi Sistemleri(CBS) Çalıştayı hazırlanan sonuç bildirgesi ile tamamlandı. Bildirge kapsamında Büyükşehir Belediyelerinin CBS konusunda birbirlerine destek olması için komisyon oluşturuldu. Komisyon başkanlığına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Daire Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu seçildi.

 

 

 

TECRÜBELİ BELEDİYELERDEN DESTEK

 

 

 

Kartepe Green Park Otel’de düzenlen ve Büyükşehir Belediyelerinin katılımıyla gerçekleşen çalıştay sona erdi. 3 gün süren çalıştayda Coğrafi Bilgi Sistemleri konusundaki yeni teknolojiler tartışıldı. Katılımcı belediyelerin memnun ayrıldığı çalıştayın son gününde sonuç bildirgesi sunuldu. Bildirgede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gibi Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda tecrübeli belediyelerden destek alınması gerekliliği vurgulandı.

 

 

ÇOLAKOĞLU KOMİSYON BAŞKANI

 

 

Sonuç bildirgesi kapsamında Büyükşehir Belediyelerinin bu konuda birbirlerine destek olması için bir komisyon oluşturuldu. Komisyon başkanlığına Strateji Daire Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu ve üyeliklere İstanbul, Konya ve Kayseri’den temsilciler getirildi. Komisyon Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda danışmanlık görevini üstlenirken belediyeler arasında koordinasyonu sağlayacak.

 

 

 

ÜLKENİN KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAK

 

 

 

Bildirgede Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin belediyeler çapında yaygın olarak kullanılmasının ülkenin kalkınmasına ve gelişimine katkıda bulunacağı belirtildi. Böylece ülkemizin kaynaklarının en uygun şekilde kullanılması ve gelişen teknolojilere göre kurumların hazırlanmasını hızlandıracağı görüşü aktarıldı.

 

 

 

KOCAELİ’DEN MEMNUN AYRILDILAR

 

 

Çalıştayın tamamlanmasının ardından katılımcı belediye yetkilileri Kocaeli’yi gezme imkanı buldu. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı yetkilileri ile Kocaeliyi dolaşan misafir katılımcılar kentin tarihi ve doğal mekanlarını tanıma imkanı buldu. Katılımcılar Kocaeli’den memnun ayrıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —