Tarih: 19.03.2013 14:33

“Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz”

Facebook Twitter Linked-in

 

Eğitimci-Yazar Sıtkı Arslanhan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa veliler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Arslanhan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı iyi yetiştirmeli onları internet ve televizyonun tehlikelerinden korumalıyız” dedi.

Sadece başarı yetmez

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını Yapan KİHMED Başkanı Zafer Sevil katılımcılara,” Çocuklarınızı yalnız bırakmayın. Ebeveyn olarak hayatlarının her aşamasında onların yanlarında olun. Yol gösterin. İşte bu nedenle de Liderlik ve Motivasyon Konferanslarını Düzenli Olarak Tertip Etmekteyiz” dedi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sıtkı Arslanhan katılımcılara, “Çocuklarınızın sadece başarılı olması yetmez iyi bir insan olması da gerekmektedir. Hayatındaki asıl başarıyı da bu şekilde yakalayacaktır.” Tavsiyesinde bulundu. 

Çocuğum beni dinlemiyor

Arslanhan, “Bazen öyle aileler geliyor ki. Efendim çocuğum beni dinlemiyor diyor. Eğer çocuğunla ortak bir zaman geçirmezsen ona güzel bir rol model olmazsan elinden uçar gider. Televizyonu, ,interneti kapatıp çocuklarınızla bir arada olacağınız aile saatleri yapın. Onlarla konuşun. Size gün içinde neler yaptıklarını anlatmalarını isteyin” dedi. Kendi çocukluğundan da örnekler veren Arslanhan, gün içinde 3 farklı seansın ikisinde öğrencilere, üçüncüsünde ise veli ve öğrencilere iyi ve başarılı insan olmanın yolunu gösteren metotları anlattı. KİHMED konferansına Yunus Emre İHL Müdürü Kamer Günay, Evliya Çelebi İHL Müdürü Muhammet Kocakaya, okul aile birliklerinin başkan ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —