Tarih: 16.01.2012 15:38

"Çocuklarımız tutukluysa biz de tutukluyuz"

Facebook Twitter Linked-in

Terör örgütü propagandası yaptıkları iddiaları ile tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevine gönderilen öğrencilerden 5 kişinin ailesi dün bir araya geldi. Aileler, “İntihar etmek aklıma geliyor. Onlar tutukluysa bizlerde tutukluyuz” dedi. Belediye İş Hanı Halkevleri binasında bir araya gelen tutuklu öğrencilerin aileleri çocuklarının suçsuz olduklarını savunarak, “Onları hiçbir suçu yok. Onları okudukları kitaplar tüm kitapçılarda satılıyor. Onlar tutukluysa bizlerde tutukluyuz. İntihar etmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

 

Yaklaşık 2 ay önce tutuklanan 12 öğrenciden 5’inin ailesinin bir araya geldiği toplantıda duygu dolu anlar yaşandı. Toplantıda, tutuklu halkevi üyesi Metin Kaya’nın kardeşi Damla Kaya, Mihrican Atalay’ın kardeşleri Pınar-Özge Atalay, Tugay Çalışkan’ın ailesi Seher-Cemal Çalışkan, Yaşar Seymen’in kardeşi Ümmüs Seymen ve öğrenci kolektifi üyesi Necati Henden’in annesi Rabia Henden yaşanan olayları kınadı.

 

 

Necati Henden’in annesi Rabia Henden toplantıda bir konuşma yaparak çocuğunun sağlığından endişe duyduğunu söyledi. Henden, “Oğlumu en son gördüğümde gözlerinin altı sararmıştı. Ben Giresun’dan geldim. Tarlada inek bakarak çocuğumun okul masrafları için ona para gönderiyordum. Çocuğumun suçunu bile bilmiyorum. Kitap okumak suç mu?” diyerek yaşanan olaylara tepki gösterdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —