Tarih: 27.07.2020 13:54

Çocuklarda Ağız Kokusu Nedenleri

Facebook Twitter Linked-in

 

Yaş gruplarında değişiklik göstermekle birlikte okul çağı çocuklarda daha sıklıkla görülmektedir. Bu ağız kokusunun nedenlerini ve kaynağını tespit etmek için mutlaka bir uzmana gözükmekte fayda vardır. Bir uzman desteği alarak sorunun kaynağı giderilir ve problem ortadan kalkar. Önemli olan vakit kaybetmeden uzman bilgisine başvurmaktır. Ağız kokusunun birçok nedeni olabilir. Fizyolojik ya da patolojik olduğunu anlamak için uzman teşhisi gerekli olabilir.

Fizyolojik ve Diğer Nedenlere Bağlı Olan Koku

Ağız kokusunun başlıca nedenleri arasında fizyolojik olanlar gelir. Bu nedenler sabah kalkınca, vitamin eksiklikleri durumunda, ağız salgısının azlığı durumlarında meydana gelir. Fizyolojik nedenlere bağlı olmanın dışında ağız içerisinde meydana gelen yaralardan, aftlardan ve çeşitli enfeksiyonlardan da kaynaklı olabilir. Diş çürükleri ve diş eti hastalıkları da ağız kokusuna neden olmakta ve tedavi edilmediği takdirde oldukça rahatsız eden bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazı durumlarda ağız içi temizliği ve diş fırçalama yeterli kalmaz. Eğer diş çürüğü sıkıntıları varsa mutlaka çocuğunuzu diş hekimine götürmekte fayda vardır.

Bademcikler ve Ağız Kuruluğu

İnsanların ağzında olan bademciklere bakıldığında pembe ve lekesiz olarak gözükmesi gereklidir. Eğer çocuğunuzda bir ağız kokusu duyuyorsanız mutlaka bademciklerine bakmanız gereklidir. Bademciklerinde olması gerekenden farklı bir durum seziyorsanız mutlaka doktora gidip tedaviye başlamanız en sağlıklı yol olacaktır. Ağız kuruluğu yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da görülen bir durumdur. Çocuklar hareketli oldukları için su ihtiyacı daha fazladır ve ihmal etmeleri halinde ağız kuruluğu meydana gelebilir. Bu nedenle ağız kuruluğunun kokuya neden olmasını önlemek için mutlaka su içmeyi hatırlatmak ve çocukların su içmesini sağlamak gereklidir.

Ağız Kokusunu Önleme Yolları

Öncelikle bol sıvı tüketilmesi gereklidir. Bol sıvının yanında ağız ve diş hijyenine dikkat edilmesi, bu konuda çocukların bilinçlendirilmesi gereklidir. Gargara gerekli durumlarda kullanılmalı ve mutlaka diş hekimiyle ya da uzman bir doktorla görüşme sağlanmalıdır. Başlıca önleme yollarının ağız ve diş hijyeninden geçtiğini unutmamak gereklidir.

Kaynak; https://klinik43.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —