Tarih: 17.03.2012 16:08

Çocuklar hala çalışıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli valisi Ercan topaca ilimizde 18 yaş altı çocukların korunması için çocuk koruma genelgesi yayınladı. Genelge kapsamında çocuklardan alışveriş yapan ve çalıştıranlara karşı yaptırım uygulanması istendi

 

 

Boyundan büyük arabayla çöp topluyor

 

 

Kocaeli valisi Ercan topaca yayınladığı genelge ile ilimiz sınırları içerisinde bulunan 18 yaş altı çocukların korunması amacıyla yayınladığı genelge aileleri yıldırmadı. Vali topaca, çocuklardan alışveriş yapan ve çocukları çalıştıran ailelere kabahatlar kanunu uyarınca 169 tl para cezası kesilmesi talimatını verdi. İlimiz sınırları içerisinde bulunan polis ve jandarma noktalarına tebliğ edilen genelge ile çocuklar koruma altına alındı. Fakat dar gelirli aileler bu genelgeyi ciddiye almadığı görülüyor. Bu fotoğraf Perşembe sabahı Kadıköy mahallesi Bağdat caddesinde çekildi. 9 yaındaki B.M. isimli çocuk boyundan büyük çuval ile çp tenekelerinden çuval toplayarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

 

 

Aile ekonomisine katkı

 

 

Okulda olması gereken B.M. isimli çocuk sokak aralarında çöp topluyor. Ali emine mercan çiftinin 8 çocuğundan biri olan B.M. isimli çocuk 1.sınıf”tan terk. Ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle okuyamadığını ifade eden B.M. sabahın köründe sokaklara çıkarak kendinden oldukça büyük arabaya geçirimli çuval ile kağıt toplayarak para kazanıyor. Türkiye”nin milli gelirinin oldukça üstünde olan Kocaeli”de bu tür görüntülerin ortaya çıkması oldukça düşündürücü. Gölcük ilçesinde oturan mercan ailesinin 8 çocuğundan biri olan B.M.”nin eğitime katılarak topluma faydalı bir birey olabilir. Gölcük ilçesi ulubatlı hasan ilköğretim okulu 1.sınıfına okula başlayan B.M. 2.inci sınıfa geçemeden okuldan alındı. Geleceğin mimarları olan çocuklar, iyi bir eğitim ile topluma faydalı bireyler olabilir. Eğitim hakkı alınan çocuklar geleceğin türkiyesi”nde söz sahibi olamazlar. Toplum ve devlet olarak bugünün çocukları yarının büyüklerine sahip çıkmak yayınlanan genelgeler ile sağlanabilir fakat ailelere de bu noktada büyük görevler düşüyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —