Tarih: 21.11.2011 10:23

Çocuklar Duymasın Deniz Yıldızlarıyla buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Her sene kasım ayının 3. haftasında kutlanan Felsefe Haftası bu Perşembe, Denizyıldızları Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nden objektiflere renkli görüntüler yansıdı. Birkaç öğrencinin sunumuyla başlayan program daha sonra Felsefe Öğretmeni Necibe Uzunlu’nun konuşmasıyla ve öğrencilerin hazırladığı slâytlarla devam etti. 

 

 

Çaycı Hüseyin, Şükrü ve Mandıra Filozofu Mustafa Ali de katıldı

 

Programın ilerleyen dakikalarında Çocuklar Duymasın dizisinin gözde olan oyuncularından Müfit Can Saçıntı’ın (Mandıra Filozofu Mustafa Ali) felsefeye ve çalışmaya karşı bakış açısını anlatan diziden kareler izletildi. Keyifli dakikalar geçiren Denizyıldızları öğrencileri, konukları sabırsızlıkla bekliyorlardı ki isimleri anons edilen konuklar alkışlarla sahnedeki yerlerini aldılar. 

 

 

Program soru cevap şeklinde devam etti

 

Biraz sohbetten sonra soru cevaba geçildi. Müfit Can Saçıntı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olduğu için, Radyo-TV öğrencileri genellikle gelecek hakkında bilgi amaçlı sorular sordu. Saçıntı; ‘’ Her zaman işinizi sevmeniz gerekir, para veya diğer şeyler o kadar önemli değildir, en azından sizin mutluluğunuzdan.’’ Diye yanıtladı bu gibi soruları. 

 

 

Hem Belediyesi Personeli Hem Oyuncu

 

Bilindiği üzere dizide Şükrü karakterini canlandıran Şükrü Koyucu, bir yandan da Darıca Belediyesi’nde personel olarak görev yapıyor. Öğrencilerin aklındaki sorularsa iki iş bir arada zor olmuyor mu? Ya da hangisi sizin için daha ağır basıyor? Koyucu; ‘’ İkisini de severek yapıyorum. Ben kulağından tutulup kamera önüne çıkarılan biriyim. Ama zamanla çok sevdim hatta dizi ekibime bağlandım ve kopamıyorum. Siz de bu sorularla beni ya Belediye’den ya da dizi ekibinden kovduracaksınız.’’ Esprili sözleriyle karşılık verdi.

 

 

Alparslan Abi bir kere bizim için ‘çaylarrr…’ der misin?

 

Alparslan Özmol  (Çaycı Hüseyin) diziye 15. bölümden sonra dahil olmuştu. Uzun zaman öncesinden tanınan, sevilen, replikleri taklit edilen biridir. Öğrencilerin Özmol hakkında merak ettikleri normalde de bayanlara karşı tavırlarının dizideki Çaycı Hüseyin’le uyup uymadığı ve kamera arkasıydı. Özmol; ‘’ Tabiî ki Hüseyin kadar kaba biri değilimdir ama sertimdir. Kamera arkasına gelince de biz 3 günde 2 saat gelip çalışıyorsak, onlar 3 gün boyunca gelip çalışıyorlar. Bence onların işi daha zor.’’ Diye açıkladı. Programın son sorusu bütün salonda alkış koparttı: ‘’ Abi bir kere bizim için çaylaarrr.. der misin?’’ Özyol kırmayıp gür sesiyle ‘çaylarrr..’ diye bağırdı.

 

 

Okulunuz çok güzel bana yeniden okuma isteği getirdi

 

Alparslan Özmol, Şükrü Koyucu ve Müfit Can Saçıntı ayrı ayrı okulumuza çağırıldıkları için teşekkürlerini ilettiler. Özellikle Saçıntı, okulumuzu çok beğendiğini ve ona yeniden okuma isteği getirdiğini belirtti. Program sonunda Okul Müdürü Ahmet Altunbaş, Müdür Başyardımcısı Kadir İndi veFelsefe Öğretmeni Şenay Şahin üç buket çiçek takdim etti.  

 

Haber: Şeyda UZUN

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —