Tarih: 16.09.2015 16:08

Civelek bu kez olur mu?

Facebook Twitter Linked-in

Tabi bu olay kent genelinde fazlasıyla konuşuldu. Sadece AK Parti içinde değil parti dışında da konuşuldu.

“Neden aday gösterilmedi, niçin listede yer almadı?” diye pek çok kişi çeşitli değerlendirmeler yaptı.

Ancak konuya dair resmi herhangi bir açıklama gelmedi. Derken 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulamaması nedeniyle tekrar seçim kararı alındı. Tekrar aday adaylığı başvuruları yapıldı. Tekrar başvuru yapanlar arasında Mahmut Civelek de vardı. Civelek 'öylesine' başvuru yapan isimlerden biri değil. Bu kez listeye girmek adına ciddi ciddi çalışıyor. Muhtarları ağırlıyor, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor, yerel dinamiklere bir kez daha dokunuyor. Yetmiyor, Ankara ve Genel Merkez düzeyinde temaslarda bulunuyor. Listeye girme arzusunu güçlü bir şekilde dile getiriyor. Hafta sonunda genel merkezde yapılan görüşmeleri hatırlarsınız. Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, ilimizdeki ilçe ve belediye başkanları ile tek tek görüştü.

Onlara listeye dair görüşlerini sordu, fikirlerini aldı. Kimi başkanların, Civelek’in listede olmasının faydalı olacağına dair görüş belirttiği ifade ediliyor.

O görüşmelerin hemen ardından PKK’nın Dağlıca ve Iğdır saldırıları gerçekleşince, ülke gündemi doğal olarak bir anda değişti.

Kimse listeleri, seçimleri konuşmaz, konuşamaz oldu. Tansiyon yavaş yavaş düşüyor. Dolayısıyla siyaset yeniden alevleniyor, gündeme geliyor.

Ancak önümüzde de fazla süre yok. Çünkü listelerin 18 Eylül’de kesinleşmesi gerekiyor. AK Parti’de en çok merak edilen konu, listenin değişip değişmeyeceği.

Eğer değişecekse, kaç kişinin değişeceği. Kimlerin çıkıp kimlerin listeye gireceği. Ve kimlerin hangi sırayı alacağı.

Bir Kürt aday olacak mı?

Yerli (manav) aday olacak mı?

Mahmut Civelek olacak mı?

Görüldüğü gibi sorular çok. Bu sorulardan biri de eski il başkanı Civelek’in adaylığı. Civelek asılıyor, adaylık yolunda çevresini de harekete geçiriyor.

Bu dönem listeye girmek istiyor Mahmut Civelek. Bakalım 18 Eylül’deki liste nasıl şekillenecek?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —