Tarih: 17.11.2011 13:11

Civelek: "Adayları ikna edeceğiz"

Facebook Twitter Linked-in

AKP İl Teşkilatı, haftalık yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Parti binasında yapılan toplantıda gündem, yaklaşan kongreler oldu. Yoğun tempolu günler geçirdiklerini söyleyen il başkanı Mahmut Civelek, “Bu süreçte birlik ve beraberliğimiz üst düzeyde olmalı. Herkesin fedakarlık göstermesi gerekiyor. Genel merkezimiz 7 ilçe başkanının göreve devam etmesini kararlaştırırken, 5 ilçeyle tekrar görüştü ve bu görüşmede 3 ilçe başkanına teşekkür ettik” dedi. 

 

 

İL YÖNETİMİNE DAVET

 

Tekrar aday gösterilmeyen Derince, Gölcük ve Gebze ilçe başkanlarını il yönetimine davet ettiklerini söyleyen Civelek, “19 Kasım Cumartesi günü saat 10.00'da yeni adaylarla genel merkezde olacağız ve orada her şey netleşecek. Daha önce görüşmeye gidenler bu kez gitmeyecek. En az 3 adayla gideceğiz. Bu sayı belki artar. Görüşmenin yapılacağı gün Karamürsel kongremiz olacak. Akşam kongremize yetişeceğiz. Ardından salı günü il başkanları toplantımız için tekrar Ankara'ya gideceğiz” diye konuştu. 

 

 

BİZ BİR AİLEYİZ

 

Civelek, davet edilen ilçe başkanlarının ne cevap verdiğini soran gazetecilere, “Gelirler diye düşünüyorum. Biz bir aileyiz. Orta yolu buluruz” demekle yetindi. Karamürsel ilçe kongresinin ardından 20 Kasım Pazar günü Körfez ilçe teşkilatının kongresini yapacaklarını söyleyen Civelek, “İnşallah tek listeli olacak” temennisinde bulundu. Hatırlanacağı gibi mevcut ilçe başkanı Engin Koyun'un devam etmesine karar verilmesinin ardından adaylardan Şener Söğüt çekilmişti. Mustafa Çelik ise çalışmalarına devam ediyor.

 

 

KONGRELERE DAHA VAR!

 

Kongrelerdeki tek liste ısrarı nedeniyle haksız yere eleştirildiklerini kaydeden Civelek, “Demokrasi bizce bir uzlaşma sanatıdır. İlçe başkanlarımızın listeleri de önemli bizim için. İsim bazında değil de kaç kadın kaç erkek olacak, bunları dahi düşünüyoruz. O ilçeyi en iyi şekilde temsil edecek kişiler olacak” şeklinde konuştu. Civelek, İzmit'te Ali Korkmaz isminin netleşmesine rağmen delege bazında çalışmalarını sürdüren Salih Çakır'ın durumunu soran gazetecilere, “Kongre 3 Aralık'ta, o gün seçimi hep beraber yapacağız” demekle yetindi.

 

 

CİVELEK'İN DİLİ SÜRÇTÜ 

 

Civelek konuşmasında, geçtiğimiz cumartesi günü  PKK'lı terörist Mensur Güzel tarafından kaçırılan ‘Kartepe' isimli deniz otobüsü olayına da değindi. Civelek, “Aynı gece ben de bir süre kriz merkezindeydim. Kazasız belasız sonuçlanması hepimizi memnun etti. BDP'nin yaptıklarını hepimiz gördük. Provokasyona sebep oluyorlar” ifadelerini kullandı. Civelek'in tam bu sırada dili sürçtü ve teröriste kazara ‘şehit' dedi. Hatasının farkına varan Civelek, “Özür dilerim terörist demek istedim” diyerek durumu düzeltti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —