Tarih: 08.09.2017 16:30

Çitos Efe'nin ailesi kararı beğenmedi

Facebook Twitter Linked-in

Efe'nin ailesi obezite ve psikolojik destek konusunda uyarıldı. Efe'nin babası Şahin Koçyiğit ise oğlunun psikolojik ve fiziksel sağlığı için atılan adımdan memnun kalmayarak, "Biz çocuğuyla çok ilgilenen bir aileyiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ünlenen ve sosyal medyada kısa sürede binlerce takipçi sayısına ulaşan 5.5 yaşındaki Erzurumlu Efecan Koçyiğit gibi ekran yüzü olan tüm çocuklar için harekete geçti. Bu amaçla bakanlık bünyesinde bir de kurul oluşturuldu..

Hürriyet'in haberine göre; Bu kapsamda ilk olarak Erzurumlu Efecan Koçyiğit’in ailesi ile görüşen bakanlık yetkilileri, aileyi özellikle obezite konusunda uyardı.

Efecan’ın doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirten yetkililer, ekrana çıkan miniklerin psikolojik olarak da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Baba Şahin Koçyiğit: Biz ilgilenen bir aileyiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Efecan Koçyiğit'in psikolojik ve fiziksel sağlığı için atılan bu adım ailenin hoşuna gitmedi. Çocuklarını sürekli olarak sosyal medyada paylaşan ve ekran yüzü olmasına izin veren aile, Efecan ile yeterince ilgilendiklerini iddia etti. Baba Şahin Koçyiğit şu ifadeleri kullandı:

"Aile Bakanlığı’nın bizimle ilgili bu girişimini gereksiz buluyoruz. Çünkü biz çocuğuyla çok ilgilenen bir aileyiz. Hem pisikolojisini hem fiziksel sağlığını kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Ama tabii ki bilmediğimiz bir nokta varsa da görüşürüz. Erzurum’a döndükten sonra bakanlıktan uzmanlarla görüşeceğiz. Eksik kaldığımız yerler varsa tamamlarız.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —