Tarih: 04.03.2017 09:14

Çıplak pozlarıyla feministlerin hedef tahtasına oturdu

Facebook Twitter Linked-in

Feminizmin büyük destekçisi ve savunucu olan, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi, Hollywood yıldızı Emma Watson geçtiğimiz günlerde gerçekleşen fotoğraf çekimiyle büyük tartışmaların odak noktası oldu.

BİR ANDA TARTIŞMALARIN ODAĞI OLDU

Emma Watson, Vanity Fair dergisinin kapak fotoğrafı için gerçekleştirdikleri fotoğraf çekimiyle bir anda tartışmaların odağı haline geldi.

ÇIPLAK POZLARIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Harry Potter ile kazandığıı ününü şimdilerde vizyona girmesine günler kalan Güzel ve Çirkin ile pekiştirecek olan Watson, kapak fotoğrafları için üstsüz poz verdiği fotoğraflarla dikkat çekti.

FİLMİ İZLEYECEK ÇOCUKLARIN OLUMSUZ ETKİLENMESİNDEN YAKINILDI

Tartışmaların sebebi, feminist duruşuyla verdiği bu pozun tutarlı olmamasından kaynaklanıyordu. Eleştirmenler, kadın bedeninin cinsel obje olarak kullanılmasının feminizm ile örtüşmemesinden ve yeni filmini izleyecek küçük çocuklara bu şekilde örnek olmasının yanlışlığından yakındı.

İKİ YÜZLÜLÜK OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Watson'ın da daha önce kadın bedenini bu şekilde kullanılmasına karşı olduğu söylemleri olmasına rağmen böyle bir fotoğraf çektirmesi "iki yüzlülük" olarak adlandırıldı. Hollywood'un çocuk yıldızlığından, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar için güçlü bir sese dönüşen Watson, 2014 yılında Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olmuştu...

FEMİNİST OLMANIN CİNSELLİĞE KARŞI OLMAMAK OLDUĞUNU SAVUNDU

Ancak her zaman, feminist olmanın cinselliğe karşı olmak anlamına gelmediğini savunan Watson, Vanity Fair çekimleri ile de savunduğu şeyi göstermiş oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —