Tarih: 21.11.2012 11:39

Çin’de Büyükşehir’e Kentsel Yenilik ödülü

Facebook Twitter Linked-in

Ödül Çin televizyonlarında canlı olarak verilirken Çin gazeteleri de ödülle ilgili haberi manşetlerine taşıdı

 

İLK KEZ VERİLEN ÖDÜLÜ KOCAELİ ALDI

Çin Hak Cumhuriyeti'nin üçüncü büyük kenti Guangzhou'da düzenlenen Metropolis Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ‘1. Guangzhou Kentsel Yenilik’ ödülü verildi. İlk kez verilen ödül Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) ve Metropolis Oscar’ı olarak nitelendiriliyor.

 

ÇOK GEÇ OLMADAN: DEPREM İLE YAŞAMAYA ALIŞMAK

Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Konferansı’na davet edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Basın yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Çok Geç Olmadan: Deprem İle Yaşamaya Alışmak’ adlı projesiyle konferansa damga vurdu. Farklı ülke ve şehirlerden 253 projenin katıldığı yarışmada  ‘Çok Geç Olmadan: Deprem İle Yaşamaya Alışmak’ projesiyle kentsel yenilik ödülünü kazandı.

 

ÇİN TELEVİZYONLARI CANLI VERDİ

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG), Metropolis ve Guangzhou kenti tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik ödül töreni Çin televizyonlarında canlı olarak verildi. Ödül ayrıca Çin gazetelerinde geniş yer buldu. İlk kez verilen ödül Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin oldu.

 

KONFERANS BÜYÜME KONUSUNDA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Öte yandan konferansta konuşan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metropolis çatısı altında toplanan büyük kentlerin, dünyaya inovasyon ve büyüme konusunda öncülük ettiğini bildirdi.

 

YARIŞMA NOBEL DEĞERİ TAŞIYACAK

‘1. Guangzhou Kentsel Yenilik’ proje yarışmasına da değinen Topbaş, bu yarışmanın Nobel değeri taşıyacak projeleri ortaya çıkaracağını ve ortaya ciddi fikirler sunacağını kaydetti. Topbaş, yarışmaya katılan projelerin, kitap haline getirilerek insanların kullanımına sunulması önerisinde bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —