Tarih: 22.06.2018 15:41

Çin, ABD uçaklarını hedef alıyor

Facebook Twitter Linked-in

CNN’de yer alan habere göre isminin gizli kalmasını isteyen kadın askeri sözcü, ABD hava aracına lazer tutulduğu, bu lazer flaşlarının Çin’e ait olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Yetkili, son lazer flaş olayının geçtiğimiz iki haftada meydana geldiğini söyledi. 
Askeri sözcü, lazerle hedef alınmalarında hiçbir sağlık şikayetinin söz konusu olmadığı, benzer olayların Doğu Afrika ülkesi olan Cibuti’te de meydana geldiği hatırlatıldı. 
Çin’de yayınlanan Global Times gazetesinde çıkan bir haberde Çin Milli Savunma Bakanlığının bu iddiaları reddettiği belirtildi. Haberde bir bakanlık kaynağının ABD tarafından yapılan bu suçlamaların yersiz ve uydurma olduğunu belirttiği yer aldı. 
Benzer lazer saldırılarının son olarak, Çin ve Japonya tarafından sahiplik iddia edilen Doğu Çin Denizi’nde Diaoyu ismi verilen Senkaku Adası dahil ihtilaflı adaların civarında meydana geldiği konusunda şüpheler olduğu belirtildi. The Wall Street Journal gazetesi, askeri yetkililerin bu saldırılardan Çin askeri kaynakların sorumlu olmasa bile bunların Çin Hükümeti adına yapılıyor olmasının gözardı edilmeyeceğini söylediğini yazdı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —