Tarih: 26.05.2019 01:03

Cilt Gençleştirme

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle ameliyat gibi anestezi gerektiren uygulamaları tercih etmeyen hastalar bu uygulamadan faydalanmaktadır. Ameliyatsız yüz germe; anestezi gerektirmeyen, güvenilirliği kanıtlanmış bir uygulamadır. Bu uygulamanın başarı oranı da oldukça yüksektir. Bu uygulamanın ardından, hasta hemen sosyal ve iş yaşamına katılabilir.

 

Ameliyatsız Yüz Germe Uygulaması

 

Bu uygulama, derinin altına yerleştirilen iğneler yardımı ile gerçekleştirilir. SMAS adı verilen bölgelere yerleştirilen iğneler sayesinde iplikler dokuda bırakılır. Bu iplikler, PDO ( polidioxinone ) adı verilmektedir. Vücudun içinde kendiliğinden eriyip yok olan ipliklerdir. Dolayısıyla, bu ipliklerin, dokuda kalmasının sağlık açısından her hangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Hiç bir şekilde hastayı rahatsız edecek bir uygulama değildir.

 

PDO adı verilen iplikler, deri altında kolajen üretimini desteklerler. Bilindiği gibi, kolajen üretimi cilt için çok büyük öneme sahiptir. Bu özellikleri ile cilt gençleştirme sağlanmış olur. Uygulama sonrasında cilt daha genç ve canlı bir görünüme kavuşur. Aynı zamanda, cildin yapısını iyileştirmektedir. Bu müdahale ile cilt esneklik kazanmış olur. Yaklaşık iki sene süresince etkisi devam edebilmektedir.

 

Cilt Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Cilt lekeleri; estetik açıdan çok rahatsız edicidir. Cilt lekesi ataköy tedavi yöntemleri ile bu problemlerden tamamen kurtulmak mümkün. Cilt lekelerinin tedavisi için genellikle kış mevsimi tercih edilmektedir. Bunun nedeni; uygulamalar ve tedaviler sonrasında hastayı güneşin zararlı ışınlarından korumaktır. Zira, bu tip tedaviler sonrası hastanın cildine özen göstermesi gerekmektedir. Yaz mevsiminde bunu sağlamak pek mümkün olmaz.

 

Cilt lekelerinin tedavisinde lazer yöntemi uygulanmaktadır. Bu uygulamada; lazerle lekeye sebebiyet veren renk maddesinin derinin içinde parçalanmasını sağlamaktır. Lazer tedavisi ile bu madde parçalanır ve atılır. 2 ile 4 hafta aralıklar ile uygulanmaktadır. Ortalama 5 ya da 6 seans uygulama gerçekleştirilir. Bu tedavi ile birlikte diğer leke tedavileri de kombine edilebilir. Elbette, bu durum hastaya bağlıdır. Hastanın lekelerinin olduğu bölgeler ve lekelerin genel durumuna bağlı olarak tedavi yöntemleri belirlenir. Uzman, muayene sonrasında hastaya uygun ve doğru bir tedavi önerecektir. Uygulamanın başarısı açısından uygulama sonrasında uzmanın önerileri dikkate alınmalıdır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —