Tarih: 18.04.2014 10:42

Çiler’den Turizm haftası mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Çiler mesajında; "Ülkemizde turizm bilincini geliştirmek, canlandırmak ve turizm hareketlerine katılım sağlanması amacı ile Turizm Haftası her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır. Turizm faaliyetlerinin hız kazanması amacıyla çok sayıda konferans ve çeşitli aktiviteler ile haftanın önemi vurgulanmakta ve bilinç oluşturulmaktadır.

 

Turizm faaliyetleri ile bireyler yaşadıkları çevre dışındaki tarihin, yaşanmışlıkların, güzelliklerin farkına varmakta ve gerçekleştirdikleri turizm gezileri ile farklı donanım kazanarak, daha pozitif düşünceler çerçevesinde hayatlarını sürdürmektedirler. Bildiğiniz gibi Turizmin diğer önemi de yoğun olduğu bölgeleri ekonomik açıdan gelişmişlik düzeyine yükseltmesidir. Ülkemiz gibi bölgemiz için de bu kavram oldukça önemlidir. Bölgemizin sahip olduğu zengin tarihi ve doğal mirasın korunması ve turizm faaliyetleri neticesinde bölgemiz ziyaretçilerine aktarılması oldukça önemlidir. Bu önemli ve güzel hafta dolayısı ile Gebze ve çevre ilçelerimizde vatandaşlarımızın kültürel mirasımıza verdikleri değer sayesinde gerçekleşen yoğun katılım ile birçok etkinlik düzenlenmektedir.

 

İstatistiki verilerden de anlaşılacağı gibi, ülkemize olan turizm alanında yoğun ilginin, kutlanan turizm haftaları ve gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri ile her yıl arttığını görmekteyiz. TUİK verilerine göre turizm geliri 2012 yılında 23 440 436 bin dolar iken, 2013 yılında bu rakam 32 310 424 bin dolara ulaşmıştır. 2013 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık %10'luk bir artış olduğu anlaşılmaktadır. Turizm Haftası, her karış toprağının değerli ve yaşanmışlık dolu olan yurdumuzun, görülmeye değer tarihi dokuları ve doğal güzelliklerinin öneminin vurgulanması açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Bölgemizde de Çoban Mustafa Paşa Cami ve Külliyesi, Fatih Otağı ve Hünkar Çayırı, Ressam Osman Hamdi Bey Müzesi, Eskihisar Kalesi, Yahya Kaptan'ın Anıt Mezarı, Anibal'ın Anıt Mezarı, Mimar Sinan Köprüsü, Sultan Orhan Camii, Eskihisar Çeşmesi, İbrahim Paşa Çeşmesi, Çoban Mustafa Paşa Hamamı, Ballıkayalar Tabiat Parkı ve Modern dinlenme tesisleri ile önem kazanan Bayramoğlu gibi, gezip görülmesi gereken önemli mekanlar bulunmaktadır. Bu duygu ve düşünceler ile turizm alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin toplumsal turizm bilincini geliştirmesi ve ekonomik olarak ülkemiz ve bölgemize katkı sağlamasını diliyor ve herkesin 15-22 Nisan Turizm Haftasını kutluyorum." dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —