Tarih: 13.03.2014 12:02

Çiler’den teknoloji haftası mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Çiler mesajında; “Toplumların ilerlemesini ve gelişmesini sağlayan en temel unsurlarından olan bilim ve teknolojinin, insan hayatındaki yeri ve önemine vurgu yapılması amacıyla her yıl 8-14 Mart günleri ‘Bilim ve Teknoloji Haftası’ kutlanmaktadır.

 

Bilimsel yöntemlerle teknolojinin sürekli olarak gelişmesi, araştırma geliştirme çalışmalarının daha hızlı ve verimli şekilde gerçekleşmesine bunun sonucu olarak da toplumun yaşam standartlarının yükselmesini beraberinde getirmektedir. Bilim ve teknolojiye yönelik çalışmalar, her geçen gün üretim sürecinin değişmesine ve ülkemizin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda rekabet gücünün artmasına olanak sağlamaktadır. Bilimsel düşünce ışığında yola çıkan toplumlar sürekli gelişmekte ve diğer ülkeler arasındaki yerlerini ve saygınlıklarını mutlak surette korumaktadırlar.

 

TÜİK' ten alınan son verilere göre AR-GE faaliyetleri için gerçekleştirilen harcama 2012 yılında, bir önceki yıla göre 2.2 artışla 4 milyar 523 milyon TL 'ya ulaşmıştır. Özellikle sektörler itibari ile incelendiği zaman ilk sırada ticari faaliyetlerde % 49,7, yüksek öğrenim alnında % 38,8 ve kamu kesiminde %11,5 olduğu görülmektedir. Merkezi yönetim bütçesinden AR-GE faaliyetleri için ayrılan pay sıralamasında ilk sırada üniversite fonlarının yer aldığı anlaşılmaktadır.

 

Bakanlık verilerine göre Türkiye Küresel Rekabet Raporu genel sıralamasında 148 ülke arasında 44’üncü olduğu anlaşılmaktadır. Son verilere göre özellikle patent başvurusunda ilk sıralardaki konumu büyük ölçüde ülkemize katma değer sağlamakta ve ileriye yönelik rekabet gücünün artmasına büyük ölçüde olanak sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz gelişimini sağlama ve toplum standartlarının yükselmesi adına herkesin bilim ve teknoloji haftasını kutlarım." Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —