Tarih: 18.05.2012 12:27

Çiler: "Artık zamanı geldi"

Facebook Twitter Linked-in

Çayırova ve Darıca’ya temsilcilikler açarak daha da güçlenen Gebze Ticaret Odası Mayıs ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Başkan Çiler, “Bölgemize üniversite açılması şarttır, artık zamanı geldi” dedi. GTO Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında konuşan Başkan Nail Çiler, “Bu bölgede olmaz ise olmazımız bir Üniversitedir, Kocaeli Milletvekillerimizin hepsinin gündeminde bu bölgeye bir üniversitenin açılması var.” Şeklinde konuşarak, Üniversiteye verdikleri önemi vurguladı. Çiler, “ Türkiye’deki yatırımlarla ilgili düzenlemeleri rasyonel hale getirmek, yatırım ortamını rekabet gücünü artıracak gerekli düzenlemeleri tespit ederek politika önerileri geliştirmekte önem verdiğimiz konular arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

 

ENERJİ PANELLERİ KURALIM

 

 

 

Enerji üretmenin önemine de değinen Çiler “ Bölgemiz bir zamanlar tarım bölgesi iken şuan üretim bölgesi olarak geçiyor tarıma el verişli olmayan yerleri değerlendirme adına o arazileri Enerji panelleri kurarak oradan kendi enerjimizi üretebiliriz ve bu enerjiyi satabiliriz de” dedi.

 

 

 

 

"BİLİŞİM VADİSİNE ORTAĞIZ"

 

 

 

Ayrıca,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Muallim köyde yapmaya karar verdiği Bilişim Vadisi’ne, Gebze Ticaret Odası olarak ortak olma kararı aldıklarını belirten Çiler,  Bilişim Vadisi içerisinde kurulacak şirketlere ortak olmak için yönetim kurulunu topladıklarını ve yönetimin desteği ile Bilişim Vadisi’nde kurulacak şirketlerde odayı temsil etme yetkisi aldıklarını söyledi. Başkan Çiler aldıkları bu kararla ilgili meclis toplantısında üyelerden destek istedi. Meclis salonunda konuşma yapan GTO Başkanı Nail Çiler; “Muallim köy teknoloji bölgesi (bilişim vadisi) kurulacak şirketlere %1 oranında 100 bin TL bütçe ile katılım gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projeye KSO, İSO, İTO, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlar yer alıyor. Bu proje bölgemiz için büyük önem taşıyor. İstanbul Sanayi Odası uzaktan gelip bu projeye katılım sağlıyor ise bizimde olmamız gerekiyor.”dedi. GTO Başkanı Nail Çiler’in bu sözlerinin ardından açık oylama yapılan meclis toplantısında karar olumlu oldu. Meclis üyeleri bu projeye onay verirken, Nail Çiler’in Bilişim Vadisi’nde odayı temsil etmesine karar verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —