Tarih: 06.09.2012 15:41

Çiftlik kahyasını vurup kaçtılar!

Facebook Twitter Linked-in

Dilovası’nda Tepecik Köyü kırsalında geçtiğimiz Pazar günü saat 23.30 sıralarında kaynak suyu yüzünden başlayan sürtüşme kanlı bitti. İddiaya göre, Yağcılar Köyü’ne suyun gitmesini engellemek isteyen 10-15 kişilik bir grup, önce su borularını baltayla kesti. Pusuya yatan grup, boruların tamiri için gelen iki kişiden birini tüfekle vurdu, daha sonra araçlarıyla olay yerinden kaçmak isteyen bu iki şahsı patika yolu kapatarak köşeye sıkıştırdı. Kaçmaya çalışan yaralı ile araç sürücüsüne saldıran şahıslar, taş ve sopalarla şahısları tekme tokat dövdü. İddiaya göre olay şöyle gelişti; Gebze Kadıllı Köyü ve Çevre Köyleri Kalkındırma Derneği Başkanı Vehbi Gürsoy’a ait Yağcılar Köyü’nde bulunan çiftliğe, Tepecik Köyü Muhtarı Nehat Taşkın ile Gürsoy’un anlaşması sonucunda uzun bir süredir kaynaktan su geliyordu.

 

 

 

“BORULARI BALTAYLA KESMİŞLER”

 

 

 

Geçtiğimiz haftalardan itibaren bu su, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından sık sık kesildi. İddiaya göre, suyun köye gitmesini istemeyen şahıslar, su borularını balta ve çeşitli kesici aletlerle kesmeye başladı. Sorunun nereden kaynaklandığını anlamaya çalışan Gürsoy, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç ile birlikte köy muhtarına konuk oldu. Ziyarette suyun kesilmemesi gerektiği ve çiftlikte oluşacak bir mağduriyetin hayvanların telef olmasına sebebiyet vereceği vurgulandı. Herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Tepecik Köyü Muhtarı Nehat Taşkın; olayı yapan şahıslardan habersiz olduğunu dile getirerek hiçbir sorun olmadığını belirtti. Bunun üzerine Kaymakam Göç ve Başkan Gürsoy bölgeden ayrıldı.

 

 

 

ARAÇTAN İNDİRİP DÖVDÜLER

 

 

 

Kısa bir süre sonra suyun yine kesildiğini anlayan Gürsoy, suyun aktığı bölgeye tamir amacıyla kâhya ile şoförü gönderdi. Olay yerine gelen Kahya Mehmet Coşar ile sürücü Hidayet, araçtan indi ve bu sırada silah sesleri yükseldi. Vakıf Başkanı Vehbi Gürsoy olayı şu şekilde anlattı; “Kahya ile araç sürücüsü kesilen kısmı tamir etmek amacıyla tepeye çıktı. Bu sırada silah sesleri yükseldi. Kahya Mehmet Coşar, 2 tüfek mermisiyle (domuz mermisi) vuruldu. Araca binen yaralı Coşar ile araç sürücüsü bu defa tek çıkış yolu olan noktada 10-15 kişilik bir grup tarafından kıstırıldı. Şahıslar, araç sürücüsünü ve yaralanan kahyayı sopalarla tekme tokat dövdü, araçların camını indirdi. Olayın bana haber verilmesi üzerine yaralıları Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırdım” dedi.

 

 

 

GÜRSOY: RESMEN PUSU KURULDU

 

 

 

Tüfekle yaralanan şahsın ciğerlerine kurşun parçası saplandığını ifade eden Gürsoy, “Yaralıların kaburgalarında morluklar var. Biri önce vuruldu sonra da araçtan indirildi. Bu nasıl bir vahşettir? Tamir için giden arkadaşlara yapılanlar akla mantığa sığmıyor. Kaçacak yerleri bile olmayan bu kişilere resmen pusu kuruldu. Yoğun bakımdan çıkan kahya Mehmet Coşar, kendisine saldıran kişilerden bir kaçının daha önce kesilen suları tamir etmek için gittiklerinde gördüğünü ifade etti. Gördüğü o şahıslar, daha önceki tamirlerde suyu neden kestiklerini soran Coşar’a ‘Git muhtara sor’ demişti. Olayın sonuca kavuşturulması için tüm yasal yollara başvuracağım” ifadelerine yer verdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —