Tarih: 31.01.2012 09:31

Çiftler seminerde bir araya geldi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘Çiftler arası iletişim’ semineriyle personeli eşleriyle bir araya getirdi. Seminerde Uzman Psikolog Tülin Çizer, kariyer yaşamında eşlerin birbirlerine nasıl davranmaları gerektiğini anlattı. Tülin Çizer, evlilikte doğru bilinen yanlışlar olduğunu, evliliğe giden yolda önyargıyla hareket edilmemesi gerektiğini vurguladı. Çizer, iyi iletişimin güzel duygularla güçlendiğini kaydetti.

 

 

DOĞRU İLETİŞİMİN YOLLARI

 

 

Eşler arasında iyi bir iletişimin şart olduğunu dile getiren Tülin Çizer, doğru iletişim için şu başlıkları sıraladı: “Arkadaşlık, iyi bir dinleyici olmak, sen dili yerine ben dilini kullanmak, kendini eşinin yerine koymak, olumsuz eleştiride bulunmamak, nasihat vermemek, açık sözlü olmak, ön fikirli olmamak, anlayışlı olmak”

 

 

BEŞ ÖNEMLİ TEMEL

 

 

Çizer, “Evliliğin yürümesinde önemli olan beş temel unsur buluyor. Aile içi şiddet, aldatma, eşinin fikirlerine önem vermeyen bir koca, sorunları çözerken aşağılama, eleştiri, savunmaya başvurma, anlaşmazlıklarda eşlerden birinin tansiyonu yükseltmesi gibi olumsuzluklardan uzak durmak gerekiyor. Evliliğin yürümesinde de beş temel konu öne çıkıyor. Bunlar eşinin sözüne kıymet veren, ondan etkilenmeyi sorun etmeyen bir koca, tek eşlilik, saygı, mahşerin dört atlısından (eleştiri, aşağılama, savunmada kalma, görmezden gelme) uzak durmak, birbirinin ihtiyaçlarına olumlu yaklaşım” diye konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —