Tarih: 25.12.2017 08:48

Çiftçilere sera desteği

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kocaeli'de 6 bin 509 yüksek tünel sera bulunduğu ve bunların yüzde 90'ının bin metrekareden küçük olduğu belirtilen açıklamada, standart bir seranın en az 320 metrekare alana sahip olması gerektiği kaydedildi.

Kentteki çiftçilerin modern seralarda üretim yaparak, pazar değeri yüksek ürün elde etmeleri için yüzde 50 hibeli sera projesi başlatıldığı aktarılan açıklamada, "Proje, çiftçilerin modern ve bakımı kolay sera sistemine geçişini sağlıyor. Çiftçiler bu proje ile havalandırması uygun olmayan yüksek tünel, bükme demirden yapılmış seraların yerine modern, havalandırması ve bakımı daha kolay, hastalık ve zararlılar ile mücadelenin kolay olduğu de-monte galvaniz profilli yüksek sera sistemi ile üretim yapma imkanı buluyor." bilgisine yer verildi.

 

Açıklamada, yüzde 50 hibe ile alınan seraların don riskini azalttığı, zorlayıcı hava koşullarına karşı mekanik mukavemeti arttırdığı vurgulanarak, "Ayrıca hastalık ve zararlıları minimum seviyede tutuyor. Sera, içerisindeki ısıyı hapsederek gece ve gündüz arasındaki ısı kaybını minimum seviyede tutuyor. Bu sayede ürün, ani sıcaklık düşmesi ile oluşabilecek don riskine karşı korunuyor." ifadeleri kullanıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —