Tarih: 19.07.2018 13:53

CHP'li Yılmaz’a sert tepki!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın kamuoyunda tepki çeken ifadelerine bir yanıt da AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’den geldi.

Şeker, Meclis’de yeni dönemde ilk kez söz alarak yaptığı konuşma da Yılmaz’ı kınadığını ifade ederek, “Aziz Milletimiz 15 Temmuz gecesinde ülkemizi işgale kalkan hain darbecilere karşı korkusuzca sergilediği cesaret neticesinde tarihte eşine ender rastlanan büyük bir zafer elde etmiştir. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti aynı zamanda tüm dünyaya ülkesini seven bir milletin demokrasiye nasıl sahip çıktığını göstermiş oldu.”dedi.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz için “Destan” ifadesini kullanmasına rağmen İlçe Başkanı Yılmaz’ın 15 Temmuz’u senaryo olarak nitelemesinin çelişki olduğunun altını çizen Şeker, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin halkın direnme hakkı sayesinde başarısızlığa uğradığını, meclisin namlulara direndiği, vatandaşın teröre geçit vermediği bir destandır derken, aynı Partinin Bir İlçe Başkanının ‘Ben 15 Temmuz’un Darbe olduğuna inanmıyorum. Meydanlara çıkmayı reddediyorum.’Darbeci askerleri kastederek ‘Öldürülen askerlerin dışındakileri şehit kabul etmiyorum’ şeklinde haddini aşan talihsiz açıklaması 251 şehidimize ve 2 bin 193 Gazimize ve 80 Milyon insanımıza yapılmış büyük bir saygısızlıktır, kınıyorum. CHP içindeki bu yaman çelişkiyi milletin takdirine sunuyorum" dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —