Tarih: 22.03.2018 12:58

CHP'li vekillerden sert tepki

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada son günlerde tartışmaya açılan ve son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bir organizasyonunda saz ve tef eşliğinde söylenen İstiklal Marşımız için herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

TARHAN: MİLLİ MARŞIMIZ 88 YILDIR TEFLE DEĞİL, AŞKLA SÖYLENİYOR

Tahsin Tarhan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği bir organizasyonda İstiklal Marşımız saz ve tef eşliğinde söyleniyor. Hiç kimse saygı duruşunda bulunmuyor. İstiklal Marşımız şarkı ya da türkü değildir. 88 yıldır milli duygular ile saz ve tef eşliğinde değil aşkla söylenmektedir” dedi.

MİLLİ MARŞIMIZ, MİLLİ DEĞERİMİZ DEĞİL Mİ?

Tahsin Tarhan, “Her fırsatta yerli ve milli olduğundan bahsedenler Milli Marşımızın değiştirilmeye çalışılmasına ne için sessiz kalıyorlar? Milli marşımız, milli değerimiz değil midir? Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin etkinliğinde gerçekleşen olayda Milli Marşımız sırasında kimse saygı duruşunda bulunmuyor. Milli marşımız tef eşliğinde söyleniyor. Bu milletimizin değerlerine yapılan açık bir hakarettir. Buradan özellikle AKP’nin Kocaeli Milletvekillerine sormak istiyorum. Bu şekilde mi yerli ve milli olacaksınız?” dedi.

ARKADAŞ YURDUMU ALÇAKLARA UĞRATMA SAKIN

Tahsin Tarhan, “Mehmet Akif Ersoy, 'Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın' cümlelerini yazarken sanıyorum bu günleri işaret etmiş. Milli bilincimize, milli birliğimize, barışa ve adalete her koldan bu kadar çok saldırı varken, İstiklal Marşımızı tartışmaya açanları kınıyorum. Milletimiz için çok önemli olan konularda beyanda bulunmadan önce herkesi ayrıştırıcı değil birleştirici dil kullanmaya davet ediyorum” dedi.

HÜRRİYET: BÖLÜCÜLÜKTÜR

CHP Kocaeli Miletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "İstiklal marşımızı bestesini ve güftesini birbirinden ayırmak bölücülüktür. AKP Genel Başkanı Erdoğan bir gün kalkıyor “İstiklal Marşı'nın bestesi değişmeli” diyor, oradan neyin sevdalısı olduğu belli olamayan güruh, yeni bir İstiklâl Marşı arayışına geçiyor.

Daha bir hafta önce 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün yıldönümünde marşımız yerlere göklere sığdırılamazken, daha haftası dolmadan halkımıza İstiklal Marşımız tartıştırılmaya çalışılıyor. 12 Mart'ta esnafa İstiklal Marşı dağıtan AK Parti'li gençlik kolları bugün İstiklal Marşının değiştirilmesinin savunucusu olabiliyor. İstiklal Marşımız bestesi ve güftesi ile ayrılmaz bir bütündür. Bir marşı beste ve güftesi diye ayırmak bölücülüktür. Özellikle Milli Marşımızı, İstiklal Marşımızı değiştirmeyi düşünmek vatana ihanet, bu ülkenin değerlerine hakarettir. Anayasamızda da açık açık belirttiği gibi bu ülkenin milli marşı ‘İstiklal Marşı’dır. Değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Özellikle son dönemde Erdoğan’ın değişebilir dediği İstiklal Marşı bestesinin ilahi ve mehter eşliğinde çalınması, buna iştirak edilmesi  ve neredeyse İstiklal Marşımızın yerine konulmaya cüret edilmesi edepsizliktir. Bu şekilde Saraya yaranma çalışmaları ise acziyettir.

Yandaş ve Saraya yaranma düşkünlerinin akıl fikirleri bu gibi şeylere çalışacağına, bu milletin çalınan geleceğine, çocuklarımızın mahvedilen eğitim sistemine, gençlerimizin talan edilen hayallerine, tecavüz edilen çocuklarımıza, şiddete kurban giden kadınlarımızın sorunlarının çözümü için çalışsa çok farklı bir Türkiye’de yaşıyor olurduk.

Son olarak; bestesi ve güftesiyle bir bütün olan İstiklal Marşı’nı değiştirilmesinin halkımıza düşündürülmesi dahi kabul edilemez. Bunun yapılabileceğini düşünmek ise açık açık bölücülüktür ve biz bu bölücülüğe asla izin vermeyeceğiz. Saygılarımla."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —