• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

CHP'Lİ VEKİLLER İLE ADALET BAKANI BİRBİRİNE GİRDİ

Yargıtay ve Danıştay'ın yapısında değişiklik öngören tasarının görüşmeleri gergin başladı. Cezaevi ziyareti kriziyle ilgili Adalet Bakanı ile CHP'li vekiller arasında tartışma çıktı.

GÜNDEM 16.06.2016 14:40:00 0
CHP

Yargıtay ve Danıştay'ın yapısında değişiklik öngören Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Gergin başlayan görüşmeler sırasında bazı CHP'li vekiller ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ birbirine girdi.

Adalet Komisyonu'nda başlayan görüşmelere katılan CHP'liler, Ankara'da gece sokaklara atılan ve bazı semtlerde posta kutularına bırakılan broşürleri gündeme getirdi. İki sayfalık broşürde, cezaevindeki terör örgütü üyelerini ziyaret eden milletvekilleri olarak adları yazılan CHP'liler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama istedi. Listenin Adalet Bakanlığı'nca verildiğini belirten CHP milletvekilleri, broşürdeki bilgilerin doğru olmadığını söylediler. CHP'liler, ölüm tehditleri aldıklarını belirterek Bozdağ'a çıkıştılar. "Ben hiçbir şeyi gizlemem. Neyse olanı söylerim" diyen Bekir Bozdağ, tartışmayı kendisinin başlatmadığını ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu dışındaki ziyaretlerle ilgili genel rakamı söylemekle yetindiğini belirtti.

BOZDAĞ: BAKANLIKTAN SIZMIŞ

Kendisinin hiçbir gazeteciye bilgi vermediğini savunan Bozdağ, "Birtakım bilgiler çıktı. Bakanlıktan bir şekilde bu bilgilerin sızdığı da görülüyor. Bana bir yazılı soru önergesi verin ben size bilgileri vereyim. Bunlar kişisel bilgiler, kişilerin izni olmadan açıklamam" dedi. CHP'liler Bozdağ'ın elindeki bilgileri hemen açıklamasında ısrarcı oldu.

CHP'Lİ AĞBABA: BUNLARI YAPAN ŞEREFSİZDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ülkenin her yanında CHP'liler ölüm tehditleri alıyor. Ayıptır ya! Hepsini açıklayın. Bunları yapan alçaktır, şerefsizdir" diye bağırdı. Ağbaba'ya karşı Bozdağ, "Konuşuyorsun bak. Kimleri ziyaret etmişsin 2011'den beri, kimlerle konuşuyorsun, hepsi doğru. İsim isim hepsi doğru seninle ilgili. Çıkıp bir de hakaret ediyorsun" dedi. Ağbaba "Siz beni ölümle tehdit ediyorsunuz. Siz otel odalarında ziyaret ettiniz teröristleri" karşılığını verdi.

"HAFTAYI GÖRECEK MİYİM?"

Broşürde ismi olan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, gerçek kayıtların açıklanmasında ısrarcı olunca Bakan Bozdağ, "Yazılı önerge verin haftaya gönderirim" dedi. Kayışoğlu, "Benim haftaya çıkacağımın garantisi var mı? Önümüzdeki haftayı ben görecek miyim acaba? Önümüzdeki hafta yok, açıklayacaksınız o listesi" diye bağırdı. Sinirlenen ve ayakta uzun süre AK Partililere tepki gösteren Kayışoğlu, "Hedef gösteriyorsunuz, söyleyeceksiniz. Benim can güvenliğim yok" tepkisini gösterdi.

"TANRIKULU İLE ATIŞMA"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Hesabını verecek Bozdağ. Bir milletvekilimizin başına bir şey gelirse siz sorumlusunuz. Kaçmak yok. Dün geceden beri Ankara'da afişler dağıtılıyor. Böyle tehdit altında bırakılır mı?" diye bağırdı. Bozdağ, "Biz kimseyi tehdit altında bırakmıyoruz. O (broşür dağıtılması) yanlıştır" dedi. AK Partililerle karşılıklı bağrışlar arasında bazı CHP'liler, "Bozdağ sorumlu. Melih Gökçek sorumlu" diye bağırdılar.

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya gerilimin tırmanması üzerine görüşmeye ara verirken, salondan çıkmaya çalışan Bozdağ ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu karşı karşıya geldi. Bozdağ'a yakın mesafeden bağıran Tanrıkulu'yu, AK Parti milletvekilleri arkasından yakalayıp uzaklaştırmaya çalışınca arbede yaşandı. Komisyonda bağrışlar ve karşılıklı suçlamalar bir süre daha devam etti.

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.