Tarih: 01.05.2015 16:06

CHP’li Kaplan’dan 1 Mayıs açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında hem işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ını kutladı hem de 1 Mayıs’ın Taksim’de yasaklanmasını eleştirdi.

1 Mayıs’ın, demokratik hak ve özgürlükleri kullanma adına, bu uğurda mücadelenin, birliğin ve dayanışmanın yaşama geçirilmesinin ifade edildiği bir gün olduğunu belirten Milletvekili Kaplan, “Taksimdeki 1 Mayıs kutlamaları uzun yıllardır yasakçı ve baskıcı bir zihniyetle engellenmiştir. 1 Mayıs 1977 yılında Taksimde bir katliam yaşandı. Derin devlet bu katliamın ortaya çıkmaması adına her şeyi yaptı.

Bu haklı mücadele, ekmek ve özgürlük arama kavgasında yitirdiğimiz canların, dökülen kanların failleri daha bulunamadığı gibi çekilen hapislerin, yapılan işkencelerin de hesapları sorulmadı. Devletin taksim korkusu ve yasağı nedeniyle uzun yıllar kutlamalar taksim dışındaki alanlarda gerçekleşti. Çalışan işçinin emekçinin, ezilenlerin ve özgürlüğün bayramı olan 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramının sembolü olan Taksim Meydanı, bu yıl yine baskı ve dikta uygulaması sonucu yasaklanmıştır. 

AKP iktidarının yasakçı zihniyetinin altında yatan korku ve baskı psikolojisi, Taksim’de kitlelerin bir araya gelmesini engelleme adına birçok adım atmaktadır. Bu yasakların güvenlik güçleriyle vatandaşlar arasında doğurabileceği çatışma ortamı kaçınılmazdır. Bu duygu ve düşüncelerle, emek, hak ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenleri saygı ile anıyor, işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —