Tarih: 09.05.2013 12:50

CHP’li Akar koku ile ilgili önerge verdi

Facebook Twitter Linked-in

Akar, soru önergesinde havaların ısınması ile beraber başlayan ve devam eden kokunun kaynağını ve insan sağlığına etkisinin araştırılıp araştırılmadığını bu konuda önlemlerin ve yaptırımların ne zaman uygulanağını sordu. AKAR Kocaeli’de vatandaşların yaşam kalitesini düşüren Yaşamsal alanlardaki sanayileşmenin sonucu olarak evlerin içine kadar girmiş olan bu kokunun, kentin en büyük sorunlarından birisi olan kansere etkisini de Bakan’a sordu. Bölgede bulunan firmaların da kokunun kaynağı olarak sorumluğu birbirlerinde göstermelerini göz ardımı ediyorsunuz diyen AKAR’a Bakan BAYRAKTAR’ın ne yanıt vereceği merak konusu.

 

Akar önergesinde; “Kocaeli ilinin doğusunda kalan özellikle Kartepe İlçesinde; bahar aylarında başlayıp havaların ısınması ile birlikte gittikçe artan ve vatandaşlarımızın evlerinde pencerelerini dahi açamayacak kadar yoğunlaşan kötü bir koku bulunmaktadır. Buna göre; Her yıl havaların ısınması ile birlikte başlayan ve giderek artan bu kokunun kaynağı nedir? Bölgede bulunan firmaların ve Büyükşehir Arıtma tesislerinin koku ile ilgisi araştırılmış mıdır? Yoksa firmaların ve ilgili tesislerin kokunun adresi olarak birbirlerini göstermeleri göz ardı mı edilmektedir?

 

Vatandaşın hayat kalitesini düşüren ve yaz aylarını çekilmez hale getiren bu kokunun insan sağlığına etkisi nedir? Yaşamsal alanlardaki sanayileşmenin sonucu olarak evlerin içine kadar girmiş olan bu kokunun, kentin en büyük sorunlarından birisi olan kansere etkisi araştırılmakta mıdır? Kente yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı kendi kaderlerine mi terk edilmiştir? Konunun ciddiyeti ve kokunun rahatsız edici boyutuda göz önüne alındığında gerekli araştırmaların yapılması, önlemlerin alınması ve yaptırımların uygulanması için daha ne olması beklenmektedir?” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —