Tarih: 06.05.2016 17:07

CHP'li Akar, Gebze'ye çıkarma yaptı!

Facebook Twitter Linked-in

"2012 öncesi günde 30 bin yolcu taşıyan banliyö seferleri günümüzde ayda 19 bine düştü" diyerek boş koltukları gösteren Akar, "2012 yılında banliyö trenlerimiz durduruldu. Hızlı Tren yapımı nedeniyle durduruldu. Tren yapılmalı mı? Evet yapılmalı fakat 2012 öncesi günde 12 gidiş 12 geliş toplam 24 sefer yapılırken, YHT hattı tamamlandıktan 1 yıl sonra banliyö hattı geldi. Geldi gelmesine ama 2012 öncesi banliyö hattında toplam 24 sefer yapılırken günümüzde 4 gidiş 4 geliş olarak toplam 8 sefer bulunmaktadır" ifadelerinde bulundu.

GÜNDE 30 BİNDEN AYDA 19 BİNE DÜŞTÜ
Banliyö tren seferlerinden 2012 yılı öncesine göre çok az kişinin yararlandığını belirten Akar, "Teknolojiye karşı değiliz. Teknolojiden her türlü yararlanılmalı vatandaşların imkanları kolaylaştırılmalıdır. Baktığımızda görüyoruz ki normalde vatandaş 1 vasıta ile gideceği yere giderken şimdi 5 vasıtayla gidebiliyor. Bu nedenle Sakarya, İstanbul, Kocaeli arasında çalışan vatandaşlar maliyetleri kat ve kat arttığı işlerinden ayrılmak zorunda kaldılar ve işsiz kaldılar. 2012 öncesi banliyö tren hatlarından günde 30 bin kişi yararlanırken, günümüzde ayda ortalama 19 bin kişi banliyö tren hatlarını tercih etmektedir. Vatandaşın yolculuğunda kolaylaştırma yerine zorlaştırma getirdi" dedi.

Gökdenizcilik kamuyu zarara uğratıyor!
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, daha sonra beraberindeki heyet ile Eskihisar’a gitti. Akar, Eskihisar'da bulunan araba vapurlarının işletmesini yapan Gökdenizcilik firmasının kamuyu zarara uğrattığını iddia etti. İzmit’ten Gebze’ye banliyö treniyle gelen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaptığı açıklamada Gökdenizcilik firmasının 2004 yılında Gebze Belediyesi’nden 10 yıllığına kiraladığı 5 bin 800 metre kare alan için ödeme yapmadığını farklı farklı yöntemler bularaktan kamuyu zarara uğrattığını belirtti. Firmanın borcunun açıklayan Akar, "Gökdenizcilik firmasının 5 milyon 345 bin TL borcunun ödenmesi için firma borç yapılandırılması istedi taksitlere bölünen borcu firma yine ödemedi. Bu Gökdenizcilik firması dalga geçer gibi ikinci kez yapılandırma istedi ödemedi, üçüncü kez yapılandırma istedi yine ödemedi. Bu firma bu alanı kiraladığından beri kar etmesine rağmen borcunu hiç bir şekilde ödemedi" ifadelerinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —