Tarih: 13.03.2013 15:08

CHP’den 14 Mart Tıp Bayramı açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Açıklamada, “Sağlık, yaşam için temel şart ve anayasal bir haktır ancak küresel emperyalizmin verdiği ödevleri eksiksiz yapmaya gayret eden AKP hükümetinin, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde sebep olduğu tahribat artarak devam etmektedir.

 

Sağlık politikaları, toplumun gereksinimleri yönünde değil, vahşi kapitalizmin çıkarları doğrultusunda şekillenmektedir. Enkaz haline gelen sağlık sistemi halkımızın cebinden her geçen gün daha fazla paranın çekilmesine neden olmaktadır. Gittikçe artan katılım payları ile halkın cebi boşalırken ve halkımız özel sağlık harcaması yapmaya alıştırılırken, sağlık emekçilerimizin sosyal yaşamları ve mali durumları gittikçe kötüleşmektedir. Tüm sağlık sistemini özelleştirme yolunda hızla ilerleyen AKP hükümeti hastaları müşteri, sağlık emekçilerini ise bordrolu köleler haline getirmiştir.

 

Bedensel, ruhsal ve sosyal anlamda tam bir iyilik hali olarak tanımlanan sağlığımızı emanet ettiğimiz, her yerde ve her koşulda, gece gündüz demeden büyük özveriyle, çalışan, kendisini 'insana hizmet' ilkesine adamış sağlık emekçilerimizin, 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlarken, vermekte oldukları onurlu mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtiriz.” Denildi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —