Tarih: 31.03.2012 14:42

CHP'de söz delegenin!

Facebook Twitter Linked-in

 

CHP Gebze İlçe Örgütü kongresi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde başladı. Mevcut ilçe başkanı Sedat Tatar ile eski ilçe başkanları Güner Anlar Baş ile Özkan Koçak'ın yarışacağı kongrede 400 delege oy kullanacak. Kongrede 102 il delegesi ve 17 yönetim kurulu üyesi seçilecek.

 

VEKİLLER TAM KADRO

 

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'ndeki  kongreye CHP milletvekili Hurşit Güneş, Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya, Darıca İlçe Başkanı Baykal Kaya, Çayırova İlçe Başkanı Veysel Suludere, Tahsin Tarhan,S aadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik, başkan adayları ve partililer katıldı.

 

PARTİLİYE AYRI SALON

 

400 delegenin oy kullanacağı kongrede karışıklık çıkmasını önlemek amacı ile delegeler, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nin birinci katına sadece delegeler alınırken, kongreyi izlemek isteyen partililer salonun ikinci katına alındı. Kongre öncesi Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait halk oyunları sergilendi. Parti çalışmalarını anlatan sinevizyon izletildi.

 

OKÇU DİVAN BAŞKANI

 

Kongre Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kongrenin açılış konuşmasını mevcut ilçe başkanı Sedat Tatar yaptı. Partilileri selamlayan Sedat Tatar, İzmir'de yaşanan Melemen İsyanı'nda Kubilay'ı katledenler şimdi Türkiye'yi yönetiyor” dedi. Kongre divanına Mustafa Okçu, Salim Kaygusuz ve Serap Ariş seçildi.

 

OYLAR BİZİ TATMİN ETMEDİ

 

Derince kongresine yetişmek için tüzük gereği parti meclisi  üyeleri istediği zaman konuşma hakkı verilir maddesi nedeni ile söz aldı. Hurşit Güneş, Çok önemli bir kongre yapıyoruz. Partimizin seçimlerde oylarında bir artış oldu ama bizi tatmin etmedi. Birden çok kişinin aday olması rakebetin olduğunu ve göreve birden fazla kişinin talip olması” demektir” dedi.

 

12 BELEDİYEYİ KAYBETTİK

 

Yerel seçimlerin önemine değinen Hurşit Güneş, “Yerel seçimler bizim için önemli. 12 ilçeyi ve Büyükşehir'i kaybettik. Gebze'de seçim almamamız için hiç bir neden yok. Partililerimiz Gebze'ye çok önem veriyor. Gebze Belediyesi'ni almamız için elimizden geleni yapmalıyız. Bir dahaki toplantımızda yerel seçimleri kazanmanın zaferini kutlarız” şeklinde konuştu.

 

BAŞKANLARA UYARI

 

Başkan adaylarına üstü kapalı mesaj gönderen Hurşit Güneş, “Siyasette rekabet esastır. Rekabet ederken kimsenin onuru kırmadan hareket etmek lazım. Kimse CHP'den daha değerli değil. Herkes CHP'yi korumakla yükümlüdür. Bu ülkenin en büyük ailesi CHP. Burası Türkiye'nin kabesi ve Türkiye'nin ruhudur” ifadelerini kullandı.

 

İMAM HATİPLERİ BİZ KURDUK

 

Eğitimi yeniden şekillendiren 4+4+4 kanununu eleştiren Güneş, “İki noktada buna karşı çıktık. 8 yıllık kesintisiz eğitim kız çocuklarının eğitiminin artmasını sağladı. Bu nedenle karşı çıktık. İmam Hatipleri açan parti CHP'tir. Diyanet işleri başkanlığını kuran CHP'dir. Bunları din eğitimi kurandaki özüne göre yapılsın diye bunu kurduk” dedi.

 

ÖNERGE İLE BLOK LİSTE

 

Konuşmasının ardından Hurşit Güneş ile Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan ve İl Başkanı Yalçın Kuşkan Derince kongresine katılmak üzere salondan ayrıldı. Çarşaf liste ile yapılması gereken kongre için CHP'li 45 delege kongrenin blok liste ile yapılması için önerge verdi. Yapılan oylama ile kongrenin blok liste ile yapılması kararlaştırıldı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —