Tarih: 25.02.2017 13:18

CHP’de referandum hazırlıkları sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Referanduma yönelik tüm hazırlıkların titizlikle yürüttüldüğünü ifade eden Kaya, "Şuan itibari ile sandık görevlilerimiz dâhil tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sandık görevlilerimizin eğitimine önümüzdeki hafta itibari ile başlamış olacağız. Tüm yurttaşlarımızın referandumda oylarını kullanabilmeleri için 26 Şubat Pazar günü akşamına kadar tüm muhtarlıklarımızda bulunan seçmen askı listelerini kontrol etmelerini önemle rica ediyoruz. Parti olarak listeler üzerinde titizlikle çalıştığımızı belirtmek istiyoruz" dedi.
 
YÖNETİM BİÇİMİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR
16 Nisan günü bir referandum yapılacağını bunun bir seçim olmadığını belirten Kaya, "Bu referandumda 15 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı, 94 yıldır parlamenter sistem ile yönetilen ülkemizin yönetim biçimini değiştirmek için bir referandum kararı almıştır. Bu istek ve bu talep iktidar tarafından milletin önüne getirilmiştir. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki kendilerinin millete sordukları soruya hayır cevabı verenleri vatan haini olarak nitelemeleri kabul edilebilir değildir. Biz CHP ilçe örgütü olarak bu anayasa değişikliğinin halkımız tarafından tam manası ile anlaşılabilmesi için Çayırova’da bulunan tüm hanelere yapılan değişikliği anlatan ve parti logomuzun bulunmadığı broşürün girmesi sağlamayı kendimize hedef olarak belirledik" diye konuştu.
 
KİM ENGEL OLMUŞ?
CHP'li Kaya, "Getirilmek istenen bu rejim değişikliğinin ülkeye istikrar getireceğini söyleyenlerin 94 yıllık cumhuriyetimizi ve parlamenter sistemimizi kimlerin istikrarsızlaştırdığını sormak istiyoruz. 15 yıldır bu ülkeyi tek başına büyük bir meclis çoğunluğu ile yöneten AK Parti iktidarı bu ülkenin sorunlarını çözmek için, hangi kanunları ve yasaları çıkarmak istemişte kim engel olmuştur?  Bu iktidar asgari ücreti 1500 TL yapmak istemiş de CHP engel mi olmuştur? En düşük emekli maaşı 1500 TL yapılmak istenmiş de engel mi olunmuştur? Emekliye iki dini bayramda iki maaş ikramiye vermesine kim engel olmuştur? Teknelere indirimli verilen mazotun çiftçiye de verilmesini kim engellemiştir?" dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —