Tarih: 03.12.2011 14:18

CHP tutuklu gençlere sahip çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Malatya'da kurulmak istenen ‘Füze kalkanı' projesine karşı çadır kurmak isteyen ve gözaltına alınan 55 Dev-Genç üyesine CHP'li gençler destek verdi. Sabri Yalım Parkı'nda basın açıklaması yapan il gençlik kolları başkanı Kadem Seymen, füze kalkanının bir emperyalizm projesi olduğunu söyleyerek tüm Kocaeli halkını Dev-Genç'lilere sahip çıkmaya davet etti. Basın açıklamasını çok sayıda polis ekibi de izledi. 

 

 

"ONLAR TERÖRİST DEĞİL VATANSEVER"

 

Gençlere, İzmit ilçe başkanı Ömer Hazer, ilçe başkan adayı olması konuşulan; Ömer Akın, Engin Özcan, Devrim Yıldız, Selman Yıldırım, Barbaros Akkuş, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de katılarak destek verdi. Halkın hak ve özgürlük mücadelesinde parasız eğitim sağlık ve ulaşım isteyen gençlere, yapılan baskı ve zulmün haddini aştığını belirten Seymen, “Tutuklu gençler terörist değil, vatansever gençlerdir” diye konuştu. 

 

 

"BU OYUNA DUR DEMELİYİZ"

 

Seymen, “ABD ve işbirlikçisi AKP, kana susamış Ortadoğu'da kendisini emperyalist çıkarlarına hizmet etmeyen hakları sözde demokrasi getirmek bahanesiyle iç savaşa sürüklemektedir. Füze kalkanı projesi ABD'nin kalkan projesidir. Bu kalkan, empeyalizmin kirli emellerini daha çabuk hayata geçirmesini sağlayacaktır. Bu oyuna dur demek için Anayasal hakkını kullanan protesto eden genç arkadaşlarımıza eylem hakkı tanınmamakla birlikte şiddet uygulanmaktadır” ifadesini kullandı. 

 

 

 

4 GÜNDE 55 GENÇ GÖZALTINDA

 

Son 4 günde 55 gencin gözaltına alınıp fiziki müdahalede bulunulmasının kabul edilebilir olmadığını da kaydeden Seymen, “Devletin polisi ve zabıtası insanları darp etmek için değil, korumak için görevlidir. Arkadaşlarımızın verdiği onurlu mücadeleye, CHP gençlik  kolları olarak her koşulda desteğimiz sonsuzdur. Tüm Kocaeli halkını arkadaşlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kahrolsun AKP faşizmi, kahrolsun emperyalizm” diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —