Tarih: 22.02.2018 07:56

CHP, seçmen kitlesini üzüyor

Facebook Twitter Linked-in

Ünlü, toplantıda il gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ünlü’nin yüklendiği isim CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay oldu.

Basın açıklamasının başında Ünlü, MHP’nin grup toplantısına katılmak için Ankara’da olduklarını hatırlatarak, “CHP İl başkanı Cengiz Sarıbay’ın açıklamalarını okuduk ve üzüntü duyduk. CHP yönetimi Kocaelili seçmen kitlesini üzmektedir. Biz tam olarak gerçekleri dillendiriyoruz. PKK’nın pantolonunu giymiş HDP’lilerle aynı dilden konuşan, HDP ile aynı kazanda kaynayan CHP artık dönüşü olmayan bir sürece girmiştir” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK NE DERDİ?

Ünlü, “Ezeli ve ebedi Başkomutan Atatürk’ün CHP’ye yönelik neler düşüneceği üzerine bir şeyler desek CHP yönetimi sokağa çıkamaz. Ama CHP tabanı durumun farkında ve ilk seçimlerde gerekeni yapacaktır. CHDP denklemine dahil olup bugün kendi tabanına hesap veremez hale gelen CHP il başkanına soruyorum; HDP ile aynı safta olduklarına dair Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Atatürk, bugün ne derdi? Bence bunu bir düşünün” dedi.

Kentimiz gündeminde yerini koruyan önemli meselenin MİA projesi olduğunu belirten Ünlü, “MHP grubu olarak bu konuyu yakından takip ediyor ve uzmanlarımızla değerlendirmeler yapıyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi bizim kriterlerimiz bellidir. Biz projenin kent gelişimine, istihdama, ekonomiye olan katkısına bakarız. Bununla birlikte adil olunmasına bakarız. Yapılacak tartışmalara bu eksende dahil oluruz. Kentteki projeleri siyasi ayak oyunlarına dahil etmek, yanlış algılar türetmek bizim işimiz değildir. Kocaeli'de gelecek yıllarda şehrimize katkı sağlayacak yatırımların gerçekleştirilmesi kaçınılmazdır. MİA bunlardan biridir” diye konuştu.

MHP’DE PKK VE FETÖ BULUNMAZ

MHP’de PKK ve FETÖ uzantılarından asla bahsedilemeyeceğinden söz eden Ünlü, “Marjinal terörist grupların varlığından hiç söz edilemez. Bu konularda en temiz, en şeffaf, en alnı açık hareket ülkücü harekettir. Bizim ülkemizin ve aziz Türk milletinin geleceğinden ve bekasından başka hiçbir gündemimiz yoktur. İşte bu yüzden MHP bu ülkenin en yıpranmamış ve en değeri yüksek siyasi markasıdır. Yolumuz ve duruşumuz aritmetik hesaplar gözetilerek değişmez ve değiştirilemez. Liderimiz Devlet Bahçeli önderliğinde yürüyüşümüz emin adımlarla devam edecektir” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünlü, 24 Şubat’ta genişletilmiş il istişare toplantısında Ankara’dan kimlerin olacağının sorulması üzerine, “MHP Kocaeli Milletvekilimiz ve aynı zamanda MKYK üyemiz Saffet Sancaklı önderliğinde il istişare toplantımız yapılacaktır” ifadelerine yer verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —