Tarih: 15.06.2016 11:16

CHP O PROJEYİ YARGIYA TAŞIDI

Facebook Twitter Linked-in

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve meclis üyeleri İbrahim Karslı, Şinasi Serdar, Musa Kovalık, Serap Aydın, Şevki Yıldırım, Yavuz Dursun imzasıyla Kocaeli idare Mahkemesi’ne açılan davada Darıca’nın Emek Mahallesi’nde yapılması düşünülen plan değişikliği kanununun eşitlik ilkesine aykırı ve kişiye özel bir uygulama olduğu vurgulandı. Mahkemeye verilen dava dilekçesinde, bu plan değişikliği ile kamu arazileri ederinin çok altında bir şahsa devredilmek istendiği ve kamu zararına yol açıldığı ifade edilerek, ayrıca Darıca’nın dokusunu ve siluetini tahrip edeceği kaydedildi.


Deprem bölgesine 35 kat
 Dilekçede, şu ifadelere yer verildi; "Bugüne kadar mevcut imar planında verilen 3-5 kat sınırına gerekçe olarak burası deprem bölgesi deniyordu. Yani depremleri çabuk unutuyoruz ve bunun zayıf yönümüz olduğunu biliyoruz ve bunu esas alarak 5 katın üstüne çıkmıyoruz ama Termal Gruba 35 kat veriyoruz. Bu projenin bu meclisten geçmesi; Darıca’nın imarı açısından, olumsuz yönde milat olacaktır. Eğer bu Termal Grup Darıca Belediyesi bir imar düzenlemesi yapmış ben de herkes gibi kurala uyayım hakkıma razı olayım dese idi, arazisi 382.504 metrekare üzerine 357.504 metrekare inşaat yapabilirdi. Mevcut imara göre 0.90 emsal ile 357.000 metrekare hakkı varken, 1.5 emsal ile 576.000 metrekare yapacak ve bu 15nci madde ile emsal yaklaşık 2,4 oluyor ve 920.000 metrekare inşaat yapıyor, yani tam 550.000 metrekare ilave inşaat yapabilecek.
 
KİŞİYE ÖZEL UYGULAMA
Bu alanda; yapı nizamı, bina şekli ve ebatları, bodrum zemin ve normal kat yükseklikleri, kat adetleri, çekme mesafeleri, blok uzunlukları serbest olup bu ölçekte serbestiyet bugüne kadar Darıca’da kimseye verilmemiştir. Kişiye özel uygulamadır. Belediyenin çok değerli yaklaşık 10.000 metrekare arsası da plan değişikliği ile şahsa devrediliyor. Belediyenin arsasının ederi şahsın vermeyi taahhüt ettiği arsanın en az 5 katıdır. Her ne kadar üzerine bir spor kompleksi yapılacağı belirtilmişse de yapılacak bu tesisin projesi ortada yoktur. Belediyenin devrettiği arsa yaklaşık olarak 50 milyon TL iken en yüksek inşaat kalitesinde spor kompleksi de dahil taahhüt edilen arsanın ederi 15 milyon TL’dir. Bu hususta belediye tarafından emsal araştırması yapılmamıştır. Bu nedenlerden dolayı projenin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep ediyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —