• BIST 100

    16182,28%-2,43
  • DOLAR

    43,95% 0,06
  • EURO

    51,48% -0,90
  • GRAM ALTIN

    7627,43% 2,59
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

CHP Genel Başkanı Özel: "İlk seçim sandığında hepimizin ortak geleceğini kurtarmak için iktidarı birlikte kurmalıyız"

CHP Genel Başkanı Özel: "İlk seçim sandığında hepimizin ortak geleceğini kurtarmak için iktidarı birlikte kurmalıyız"

POLİTİKA 6.12.2025 18:08:34 0
CHP Genel Başkanı Özel:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Önümüze gelen ilk seçim sandığında haktan yana, hukuktan yana, adaletten yana, emekliden ve emekçiden yana, hepimizin ortak geleceğini kurtarmak için birlikte mücadele etmekten yana bir iktidarı birlikte kurmalıyız" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen ’Emeklilerin ve Emekçilerin Bütçe Hakkı Mitingi’ne katıldı. Genel Başkan Özel, burada yaptığı konuşmada, "Bütçe hakkı, insanlığın en önemli kazanımıdır. Bütçe hakkı öyle Meclis’te bir komisyon kurulmuş, bütçeler orada konuşulmuş, öyle bir yer değil. Bütçe Meclis’ten doğmaz, Meclis bütçe hakkından doğar" şeklinde konuştu.

"Meclis meydandır, meydanlardır, sokaktır"
Özel, demokrasinin adil bir sandık istediğini belirterek, "Demokrasi sadece 5 yılda bir oy kullanıp vatandaşın çekildiği, onun bildiğini yaptığı, sandıkta kazanırsa geçmişini aklayıp geleceğini meşrulaştırdığı bir düzen değildir. Demokrasi, adil sandık ister, doğru bir seçim sistemi ister, ardından hakkaniyetle yönetmek ve sürekli hesap vermek ve denetlenmek ister. O yüzden birileri, ’oyu aldım, beş yıl ben bilirim. Sen beni seçtin, gerisini ben seçerim. Rektörü ben atarım, valiyi ben atarım, emniyet müdürünü, bakanı, bürokratı ben atarım. Beş yıl keyfime bakarım’ diyen bir anlayışa karşı işte madem Meclis anlamsızdır, madem bütçe hakkı artık tanınmamaktadır o zaman Meclis meydandır, meydanlardır, sokaktır" ifadelerini kullandı.

"39 bin liralık asgari ücret teklifimizi, bunu verecek esnaf için 10 bin 500 liralık sosyal güvenlik prim desteği teklifimizi ilan ettik"
Asgari ücret için verdikleri teklifi hatırlatan Özel, "Bu ülkede hiçbir yurttaşın geleceği güvende kalmamaktadır. Onun için elbette biz 39 bin liralık asgari ücret teklifimizi, bunu verecek esnaf için 10 bin 500 liralık sosyal güvenlik prim desteği teklifimizi ilan ettik, savunduk, mücadeleye devam edeceğiz. Ancak hepimizin barınma sorunundan, iyi bir yaşam sürme hakkından, karnını doyurmasından, çocuğunun eğitiminden, geleceğe dair tüm beklentilerinin karşılanması bir şeye bağlıdır. Emekliler ve emekçiler 8 çeyrek altınla başlayan hikayeyi, bugün 1,5 çeyrek altınla, artık sefalet noktasında sürdürmeye çalışıyor" açıklamasında bulundu.

"Hepimizin ortak geleceğini kurtarmak için birlikte mücadele etmekten yana bir iktidarı birlikte kurmalıyız"
Özel, "Bir şey, kaybedildiği yerde bulunur. Biz, nerede kaybettiysek orada bulacağız ve önümüze gelen ilk seçim sandığında haktan yana, hukuktan yana, adaletten yana, emekliden ve emekçiden yana, hepimizin ortak geleceğini kurtarmak için birlikte mücadele etmekten yana bir iktidarı birlikte kurmalıyız" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kandil ve Özel Günlerde Ne Dağıtılır? Kapsamlı Hayır Lokması Dağıtım Rehberi

Darıca’ya Dev Yatırım: Spor Köyü İçin İmzalar Ankara’da Atılıyor!

Gaziantep’te Ceza Yargılaması Süreçleri: Haklar, Sorumluluklar ve Savunma Stratejileri

Gebze Belediyesi Ampute Futbol, Türkiye Kupası’nda Yoluna Devam Ediyor

Darıca’da ramazan bereketi sokaklara taşıyor

“Bir Şehir Bir Sofra” üniversite öğrencilerini ağırladı

AKRA Gran Fondo Antalya’da pedallar ‘Yeşil Gelecek’ için dönecek

Çayırova Belediyesi, deplasmandan kazanarak döndü

Gebze ulaşımına Büyükşehir imzası

Ramazan, Gebze’de çocukların neşesiyle renkleniyor

İstanbul'un Hurdacısı: Güvenilir Hurda Alım Hizmetiniz

Askıda Pide Değil, " Dost Meclisi " Seferberliği

Türk Çam Balı Premium Lige Yükseliyor: 24 Aylık Ar-Ge Hamlesi Başlıyo

Gebzeli Gazeteci Ofisini Dünyaya Taşıdı: Dijital Göçebe Rehberi Yayında

GEBZE’DEN GAZZE’YE YARDIM TIRI

392 can, 1 Mart'ın yıl dönümünde dualarla anıldı

STK’ları Buluşturan İftar Gebze’de Gerçekleşti

Başkan Kocaman, Muhtarlarla İftar Sofrasında Buluştu

Büyükşehir, “O eski Ramazan’ları” yaşatıyor

Vali Aktaş, Kocaelispor – Beşiktaş Karşılaşmasını İzledi

Sabiha Gökçen’e Hat 200 çözümü

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ GÖLCÜK’TE DUALARLA ANILACAK

KARMEK Mutfağında Ramazan Mesaisi

Üsküdar Faciası, şehrimizin hafızasında derin bir yaradır

Gebze Sanat Galerisi’nde Sonbahar ve Kış Temalı Resim Sergisi

Büyükşehir’in cenaze hizmetleri Diyanet TV’de

Ramazan Sokağı’na Yoğun İlgi

Omuz Kırığı Ameliyatı

Diş İmplantı Neden Tercih Edilir?

Gömlek Şişirme Ütü Robotu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.