Tarih: 05.10.2015 10:59

CHP Gebze seçim çalışmalarına hız verdi

Facebook Twitter Linked-in

1 Kasım seçimi için genişletilmiş danışma kurulu toplantısı CHP Gebze İlçe Başkanlığında dün yapıldı. Yapılan toplantıya Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Utkan Güneş, ilçe başkan Yardımcısı Bülent Akbulut, Gebze CHP Kadın Kolları Başkanı Birgül Belek, CHP Gebze ilçe yöneticileri, Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz 1 Kasım için parti genel merkezi tarafından hazırlanan seçim beyannamesini partililere aktardı. Toplantıda beyannamenin ilçe genelinde olabildiği kadar çok vatandaşa aktarılması noktasında partililer ile görüş alışverişi yapıldı.

EMEKLİ VE BORÇLULARA ÖNCELİK

İlçe başkanı yaptığı konuşmada partinin iktidarının ilk 100 gününde ve ilk bir yılında gerçekleştireceği adımlar kısaca aktarıldı. Daha sonra parti birimleri ile birlikte bildirgenin vatandaşa aktarılması noktasında yapacakları çalışmalar masaya yatırıldı. Parti seçim beyannamesine göre CHP iktidar olunduğu taktirde ilk 100 günde; Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda birer maaş ikramiye verilmesine dönük düzenleme yapılacak. Aile Sigortası Kanunu TBMM'den çıkacak. Kamuda taşeron işçiliğe son verilecek, mevcut taşeron işçiler kadroya alınacak. Kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin en az % 80'inin silinmesine dönük düzenleme yapılacak. Siyasi Ahlak Yasası çıkacak. TBMM'de Kesin Hesap Komisyonu kurulacak. Passolig uygulaması kalkacak. Üniversite mezunlarının okurken aldıkları kredilerin geri ödenmesi iş buluncaya kadar ertelenecek.

TOPLUMSAL SORUNLARA ÇÖZÜM

Partinin iktidar olduğu taktirde ilk bir yıl içinde; Çiftçiye mazot 1 lira 80 kuruşa verilmeye başlanacak. Asgari ücretin vergisi kalkacak, net asgari ücret 1500 Liraya çıkacak. Esnafın emekli aylığından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırılacak. Yüzde 10 Seçim Barajı kalkacak. Bir yıl içinde öğrencilerin yurt sorunu çözülecek. Teşvik sistemi değişecek. Katma değeri yüksek üretimi özendiren sektöre' teşvik politikası uygulanacak. Vergi ve sigorta prim borcu olmayan KOBİ'lerin, ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar sıfır faizli krediye erişimini sağlayacak düzenleme çıkarılacak. Vahidi fiyat uygulamasına son verilecek, orman köylüsü sigortalı işçi statüsüyle çalıştırılacak. Böylece emeklilik hakkı kazanacak.

HABER:LALE KALAYCIOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —